Голямо изследване в САЩ установи, че добавките с витамин D,

...
Голямо изследване в САЩ установи, че добавките с витамин D,
Коментари Харесай

Добавките с витамин D не намаляват риска от счупвания на костите при здравите хора

Голямо проучване в Съединени американски щати откри, че добавките с витамин D, въпреки и да се употребяват постоянно, не понижават риска от счупвания на костите при здравите хора, заяви Българска телеграфна агенция.

Анализът на екип от болничното заведение " Бригам енд уиминс " в Бостън е провокиран от непоследователните данни за изгодата от витамин D за тази цел. Специалистите  откриват, че спрямо плацебо, добавка витамин D3 от 2,000 интернационалните единици на ден не понижават общите счупвания, като са изключени прешленните и на тазобедрената става. Ефект върху съществени остепорозни счупвания, на китката или таза, също няма, нито пък в реакцията на тези добавки на мъжете и дамите.

Резултатите не демонстрират също разлики в реакцията на витамин D съгласно раса, етнос, показател на телесна маса или възраст. 

В проучването са обхванати мъже над 50 години и дами над 55 години. 

Учените акцентират, че резултатите са годни за здрави мъже и дами, а не за такива с изострен недостиг на витамин D или ниска костна маса, остеопороза или най-възрастните хора в профилирани домове. 

За разбора са употребявани данни от проучването VITAL, проследило повече от 25 000 мъже и дами. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР