Голямо българско хоро се изви в зала Фабри в Брюксел

...
Голямо българско хоро се изви в зала Фабри в Брюксел
Коментари Харесай

В Брюксел се изви българско хоро

Голямо българско хоро се изви в зала " Фабри " в Брюксел в навечерието на празниците. На него се хванаха хора от всевъзможни националности, заяви кореспондентът на БНР.
Над 350 души - българи, живеещи в Белгия, прилежащи на нея страни, както и посетители от други националности извършиха залата нощес. Мария Цветкова, началник на клуб " На хорото в Брюксел ", уредник на проявата, ни споделя повече за участниците:
" Една наша някогашна танцьорка прелетя особено от Алжир, където работи. Друга наша танцьорка от Барселона пристигна. Наш някогашен танцьор, поляк, пристигна и докара 4 свои другари с кола от Полша. Видях словаци, германци, американци, един швед, едно момиче от Квебек. "
Особено забавен миг в програмата беше белгийският оркестър " Брасълс Болкан Оркестра ", който свиреше български фолклор:
" Хората не могат да повярват, че това не са българи, които свирят тази хубава българска музика. Всичките са белгийци, непрофесионалисти, като се изключи диригента им, който е преподавател по цигулка, учил в Пловдив ", сподели още Цветкова.
Виолета Димова живее в Брюксел повече от 7 години:
" Усетих това, което усетих в детството си. Почувствах България. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР