Голямата звезда на Египет – Мохамед Салах, отново блестя за

...
Голямата звезда на Египет – Мохамед Салах, отново блестя за
Коментари Харесай

Блясък на Салах - звездата прати Египет на полуфиналите

Голямата звезда на Египет – Мохамед Салах, още веднъж светя за „ фараоните “ и спомогна на родината си да се класира за полуфиналите от Купата на африканските народи. Това се случи, откакто египтяните трябваше да стигнат до цялостен поврат против Мароко от 0:1 до 2:1 след продължения.

Софиан Буфал даде превес на мароканците с попадение от дузпа след едвам седем минути игра в Яунде. Това обаче не стресна египтяните, които постоянно търсеха изравнителното попадение, което падна в 53-ата минута, откакто Мохамед Салах бе оставен непокрит след центриране от корнер в наказателното поле на противника.

Звездата на Египет довкара от близко топката във вратата, откакто стражът на Мароко я прати право в краката му и резултатът бе подравнен – 1:1.

Така се стигна до продължения, в стотната минута с елегантен пас Салах видя Трезеге, с цел да може звездата на Астън Вила да даде задатък на „ фараоните “ и да ги прати напред в шампионата. До края на срещата мароканците не съумяха да притиснат противника си, като в заключителните минути даже Салах пропусна самичък против вратата на Мароко, откакто Бону бе тръгнал напред да оказва помощ за изравнителен гол, само че без триумф.

В полуфиналния си двубой Египет ще спори с домакина Камерун.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР