Голямата звезда на Аржентина и на МЛС Лионел Меси заяви,

...
Голямата звезда на Аржентина и на МЛС Лионел Меси заяви,
Коментари Харесай

Меси: Знам кога ще се пенсионирам

Голямата звезда на Аржентина и на МЛС Лионел Меси съобщи, че доста добре знае в кой миг ще постави завършек на кариерата си. Това обаче не е обвързвано с съответна възраст или интервал от време, а зависи само от вътрешното чувство на аржентинеца за това докога ще може да играе на равнище и да изпитва наслаждение от играта. В изявление за саудитския Big Time Podcast осемкратният притежател на „ Златната топка “ приказва още за прехвърлянето си от Барселона в Пари Сен Жермен, като също така призна, че е щял да се откаже от националния тим, в случай че отборът на Аржентина не бе стигнал до международната купа.

" Знам, че сега, в който усещам, че към този момент не мога да се представям на равнище, че към този момент не изпитвам наслаждение от играта, че не мога да оказвам помощ на своите съотборници, ще се отдръпва. Аз съм мощно самокритичен. Знам по кое време съм добър и когато играя неприятно. Когато усещам, че е време да направя тази стъпка, ще я направя, без да мисля за възрастта. Ако се усещам добре, постоянно ще се пробвам да продължа да се състезавам, тъй като това одобрявам и знам по какъв начин да го върша. Все още не съм мислил какво ще върша, когато се пенсионирам. Наслаждавам се на всекидневието, без да мисля за живота след футбола. Все още не съм сигурен в нищо, уповавам се да продължа да играя още известно време, което обичам да върша. Когато пристигна моментът, сигурно ще намеря метод да се осъществявам и да върша това, което ми харесва, намирайки нова роля за мен.

Дали имам неосъществена фантазия? Не и на спортно равнище, където реализирах всичко. Имах шанса да осъществявам всичките си фантазии и истината е, че не мога да желая повече. Благодаря на Господ, че ми даде всичко на професионално и на човешко равнище, както и на фамилията и приятелите ми.

Беше доста мъчно за мен да мина в ПСЖ, тъй като се усещах добре в Барселона и проектът ми бе да остана там. Не бях подготвен да напусна. Всичко се случи толкоз бързо. Трябваше да преустроя живота си от през днешния ден за на следващия ден. Трябваше да отида в друга лига, различен клуб, друга съблекалня. Това бе смяна, която не съм търсил и по тази причина първоначално бе доста мъчно.

Да станем международни първенци за нас, фамилиите ни и цялата страна бе нещо вълшебно. Вероятно щях да напусна националния тим, в случай че не бяхме завоюва купата ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР