Голямата цел в момента е да бъде спасена историческата сделка

...
Голямата цел в момента е да бъде спасена историческата сделка
Коментари Харесай

В края на ноември ядрените преговори с Иран се връщат във Виена

Голямата цел сега е да бъде избавена историческата договорка за иранската нуклеарна стратегия, подписана през 2015 година сред Иран и шест западни страни - Съединени американски щати, Китай, Русия, Франция, Англия и Германия. Тя даде опция да се затоплят връзките сред Иран, Съединени американски щати и Организация на обединените нации с повдигането на глобите, наложени на Техеран. От там пък се съгласиха да лимитират нуклеарната си стратегия.

Действия на предходния общественик на Вашингтон Доналд Тръмп обаче доведоха процеса до задънена улица. Причината - президентът на Съединени американски щати извади страната от съглашението през 2018 година и възобнови глобите като стартира да нарушава изискванията на договорката. Наследникът му Джо Байдън съобщи подготвеност да се върне назад на масата за договаряния като подготовката за това стартира още през април тази година.

Надеждата на Иран е да бъдат отстранени икономическите наказания, от които страда стопанската система му.

В началото на септември новият иранският президент Ебрахим Раиси съобщи, че Техеран е подготвен да стартира договаряния със международните народи за възобновяване на нуклеарната си договорка от 2015 година

През последните месеци Техеран се похвали с пробив в обогатяването на уран.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР