Голямата цел, която правителството на Австрия си поставя по време

...
Голямата цел, която правителството на Австрия си поставя по време
Коментари Харесай

Под мотото "Европа, която пази" австрийското председателство ще се бори с нелегалната миграция

Голямата цел, която държавното управление на Австрия си слага по време на своето председателство на Съвета на Европейски Съюз, е и в бъдеще стабилността, сигурността и благоденствието да бъдат даденост в Европейски Съюз. Вчера австрийският канцлер Себастиан Курц и министърът на превоза Норберт Хофер срещнаха депутатите в Народното събрание с проектите на кабинета за европредседателството, което Австрия поема от България след две седмици, като Курц обърна внимание на мотото " Европа, която пази ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Сигурността и стабилността не са нещо подразбиращо се в Европа. Трябва ясно да се сложи ударението на защитата на границите ", съобщи Курц. Затова срещата на върха на държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз през септември в Залцбург ще бъде отдадена на " тематиките за сигурността, граничната защита и битката с противозаконните миграции ". За вътрешната сигурност е значимо да се знае " кой може да пристигна и кой не ", значимо е също по този начин " държавните управления да вземат решение кой може да влезе в Европа, а не тези, които прекарват незаконно бежанци ", добави канцлерът.

Виена желае подсилването на европейската организация за гранична защита " Фронтекс " да стане по-бързо от оферти от Европейската комисия интервал 2021-2027 година

Защитата съставлява значима тематика и поради запазването на благоденствието. " Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да останем конкурентноспособни ", акцентира Курц. Става дума за създаване на цифровата инфраструктура, усъвършенстване на вътрешния пазар и премахване на " данъчните неравноправия ", да вземем за пример облагането с налог на интернет колосите.

Друг значим миг е усилването на изследванията и развиването. " Трябва да се погрижим Европейския съюз да остане място, където има развиване ", каца канцлерът.

Като идващ значим миг Курц назова " фокуса върху съседството ". Само когато в прилежащите страни има непоклатимост и сигурност, това е допустимо и за Европейски Съюз.

Министърът на външните работи Карин Кнайсъл ще сложи акцент върху доближаване на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани. " Наша задача е по най-хубавия метод да помогнем да този район при приближаването му към Европейски Съюз ", съобщи Курц.

Министърът на превоза Норберт Хофер, който замества намиращия се в Русия на международното състезание по футбол вицеканцлер и министър на спорта Хайнц-Кристиан Щрахе, назова като огромни провокации на първо място Брекзит и договарянията за многогодишна финансова рамка. Брекзит не е излизане от Европа, не всички във Англия са удовлетворени от това решение. За финансовата рамка министърът означи, че макар всичкото скъперничество не трябва да се не помни, че и по този въпрос би трябвало да се работи " с мащабите на спестовността, икономическата успеваемост и целесъобразността ".

Опасност от делене не Европа

Опозицията предизвести Курц да внимава да не разцепи Европа. В един глас ръководителите на трите опозиционни фракции - на Австрийските социалдемократи Кристиан Керн, на партията НЕОС Матиас Щролц и на Листата Пилц - Бруно Росман, разкритикуваха оповестената от Курц " ос на искащите " в миграционната политика.

Керн съобщи, че вижда Европа застанала на " повратна точка " и сложена на тестване както от вътрешната страна, по този начин и извън. Като образци за това Керн уточни експанзионистичната политика на Китай и неналичието на почит от страна на американския президент Доналд Тръмп. Има единствено един отговор, който може да противопоставим на " Америка преди всичко " и той е " Европа преди всичко ", съобщи Керн.

Председателят на НЕОС Матиас Щролц изрече страдание, че Европа е изгубила най-важния си съдружник в лицето на Съединени американски щати и в същото време е застрашена от Русия и Китай. И той насочи зов към Курц да потърси други съдружници в границите на Европа:

Росман, ръководител на парламентарната група на Листата Пилц, разкритикува неналичието на акценти като битка с данъчните измами и за запазване на климата. Според Росман вместо това Курц свири на клавиатурата на национализма.

Близо три години след началото на огромната бежанска вълна от 2015-2016 година миграционният въпрос надълбоко разделя Европейски Съюз, а в Австрия и Италия на власт пристигнаха популистки партии, отбелязва " Франс прес ". При възходящото неодобрение на баварските й съдружници от Християн-социалния съюз немският канцлер Ангела Меркел в сряда призна, че миграционната политика е решителен тест за бъдещето на Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР