Голямата цел е в града да се привличат инвестиции с

...
Голямата цел е в града да се привличат инвестиции с
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Пловдив може да догони София по заплати...

Голямата цел е в града да се притеглят вложения с висока добавена стойност, гарантиращи повече добре платени места. Това съобщи претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров при присъединяване си в полемиката „ Капитал Градове “ за развиване на локалните стопански системи и на значимите градски центрове на България.

Димитров акцентира азбучната истина, че без положителни пътища и връзки бизнес не може да се прави.

„ В това отношение към този момент сме работили много сполучливо и образецът е новото кръстовище на Голямоконарско шосе, което ще обезпечи по-бързи и комфортни транспортни връзки на предприятията край Радиново и Индустриална зона „ Марица “. Предстои доизграждането на Околовръстното шосе. Така ще се затвори кръгът и ще се направи връзка с Автомагистрала „ Тракия “ и Асеновградско шосе ”, изясни Димитров, който имаше директно отношение към плановете като регионален шеф.

Според него незабавно би трябвало да се реши и казусът със тапите в Пловдив посредством създаване на кръстовища на две равнища, усъвършенстване на транспортната скица и насърчаване на железопътения пътнически превоз.

По отношение на вложенията Димитров подсети, че „ Тракия икономическа зона ” е най-голямото и сполучливо публично-частно партньорство сред 9 общини и 6 частни индустриални зони, което генерира голям капацитет. „ Преговорите с „ Фолксваген ” ни дадоха преимущество и интернационална видимост и ние ще притеглим огромен вложител доста скоро ”, увери Димитров, който е и претендент на ГЕРБ за кмет на Пловдив.

Димитров акцентира, че през последните години Пловдив и региона са се трансформирали в район с висока претовареност. Безработицата в Пловдивска област понижава и сега е 3,2% - една от най-ниските в страната. Доходите порастват, а междинната заплата към този момент гони 1100 лв..

„ Целта ни е до 5 години Пловдив да настигне София по заплати и междинни приходи. Сега сме на 5-6 място, само че ще стигнем до второто, което ни се поставя. Трябва да развиваме стопанска система, която може да си разреши високи заплати и да задържаме надарени хора в Пловдив. Ще привличаме вложители, които оферират добра работа за пловдивчани, а не такива, които карат хората от други райони да идват в града ”, съобщи Димитров.

„ Смятам, че Пловдив не би трябвало да се трансформира във втори център за обществена имиграция по образеца на София, тъй като това е нездравословно както за града ни, по този начин и за другите райони на България. Затова един от акцентите е по какъв начин в Пловдив да бъдат развити устойчиви производства с висока добавена стойност, гарантиращи повече добре платени работни места ”, съобщи Димитров. И уточни като своя водеща цел в бъдещото ръководство с изключение на приходите, да се увеличи и качеството на живот в Пловдив и района.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР