Голямата промяна, която ние си поставяме като цел, не се

...
Голямата промяна, която ние си поставяме като цел, не се
Коментари Харесай

Демократична България: Голямата промяна не се случи

Голямата смяна, която ние си слагаме като цел, не се случи на тези избори, установи Христо Иванов, един от тримата водачи на „ Демократична България “. В първия си коментар след балотажа на локалните избори Иванов съобщи, че от политическата мощ ще си създадат изчерпателен разбор на резултатите си, които той дефинира като положителни, както и че би трябвало още доста да се работи. От групировката се концентрираха най-вече върху столицата, защото в страната обединяването няма извоювани кметски места и градове.

„ Успяхме да затвърдим и разтеглим електоралния периметър, който получихме на европейските избори “ - по този начин пояснява резултата от вота в столицата и взетите 8 районни кметски места водачът на Демократична България Христо Иванов. Той си призна още, че в партииите им са напълно наясно със своите дефицити и неточности.

„ Демократична България минава от съпротива във фаза на посланичество в локалната власт, която е най-близко до живота на хората “, к аза още Христо Иванов. Според него групата на Демократична България в Столичния общински съвет ще бъде задоволително огромна, с цел да не могат да я заобиколят огромните решения, изискващи квалифицирано болшинство. Като приоритет той разгласи работата в посока на „ действителна децентрализация “ на локалната власт.

От Демократична България не разясниха въпросите за кого техният електорат е дал поддръжката си на втория тур, като се оправдаха, че още преди втория тур са обяснили, че няма да поддържат нито една от двете кандидатки за кмет на столицата. В същото време за поддръжка на техните районни кметове приканиха своите гласоподаватели и Мая Манолова, и Калоян Паргов, и Корнелия Нинова.

Според Атанас Атанасов един от най-притеснителните обстоятелства на тези избори е бил огромният брой на недействителните бюлетини. Атанасов акцентира също, че след резултатите на европейския и локалния избор данните сочат за растеж в поддръжката към „ Демократична България “, а от обединяването започвали още занапред да се готвят за парламентарни избори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР