Голямата победа, е че чувството за справедливост надделя. Оставката на

...
Голямата победа, е че чувството за справедливост надделя. Оставката на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

Голямата победа, е че възприятието за правдивост надви. Оставката на Валери Симеонов беше наложителна, само че е закъсняла, подадена под напън и неискрена. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

Нинова обърна внимание, че Симеонов е декларирал, че я подава, с цел да не тежи на държавното управление, а не поради осъзната виновност, за това, което е направил. Ситуацията е безусловно друга и тази оставка няма по какъв начин да промени нещата, защото ръководещите не желаят да трансформират политиките. Протестите към този момент не са единствено за една или друга персона, а за провежданите политики. Видимо ръководещите не желаят да ги трансформират “, сподели Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към ръководещите: „ Част от настояванията на протестиращите, уважаеми ръководещи, ги имате на бюрата си от преди един месец. „ Българска социалистическа партия за България “ ги внесе като закони. Внесе ги като Закон за различния бюджет. Един път ги отхвърлихте. Помислете си преди да гласувате повторно след една седмица на второ четене. Продължаваме да бъдем изразители, вносители на част от настояванията на митингите, които освен сме внесли в Народното събрание, само че ще ги отстояваме, тъй като те са аргументирани, рационални, подкрепени с цифри и най-много – вероятни. Продължаваме в този дух “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия. По думите й мястото за решението на проблемите е в българския парламент.

„ Искаме да поздравим майките на деца с увреждания, че 26 дни не отстъпиха от най-милото, което има една майка – детето си – Искаме да поздравим хората, които ги поддържаха. Голямата им победа е освен оставката на Валери Симеонов, тя е щрих в една по-голяма картина. Голямата победа е събудената гражданска сила “, сподели Нинова и уточни, че преди две години това не би било допустимо. Според нея огромна победа е, че възприятието на правдивост е победило над страха и апатията.

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи,че решението на партията дали депутатите ще се записват в зала, ще бъде взето на съвещание на Изпълнителното бюро и управлението на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, които е свикала.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР