Голямата новина от началото на тази седмица е раждането на

...
Голямата новина от началото на тази седмица е раждането на
Коментари Харесай

Петя Дикова: Новото кралско бебе предизвика голямо разделение на Острова

 Голямата вест от началото на тази седмица е раждането на второто дете на принц Хари и Меган Маркъл. Бебето се е родило в петък, само че новината беше обявена едвам в неделя.

Всичко към момиченцето провокира неспокойствие и мнения, в това число името Лилибет, с което кралица Елизабет II сама се е наричала като дете.

В " Тази заран " Петя Дикова разяснява, че раждането на бебето е провокирало огромно разделяне във Англия.

" Някои британци виждат в избора на името опит за помиряване след скандалното изявление, което Хари и Меган дадоха пред Опра Уинфри и упрекнаха кралското семейство в расизъм и тормоз. Други обаче смятат за безвкусно двойката, която се реалокира да живее зад океана, да употребява умалителното послание, с което починалият към този момент принц Филип се е обръщал към брачната половинка си ", разяснява Дикова.

Тя цитира вестник " Мирър “, съгласно който името е изненада за кралицата и вестник " Сън “, съгласно който тя е била известена за избора на името, само че не ѝ е било поискано позволение, както повелява традицията.

Според нея по всичко проличава, че името и новината за раждането фактически са били изненада за Бъкингам. Официалното известие за раждането на Лилибет в обществените мрежи на кралското семейство се е забавила с цели три часа, като в това време е било пуснато друго, доста по-незначително известие.

Петя Дикова уточни още една любопитна разлика сред Хари и всички останали татковци в кралското семейство. След раждането на щерка си той няма да си вземе стандартните две седмици бащинство, а цели пет месеца – повече, в сравнение с продължава майчинството на някои места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР