Голямата награда за качество – Златен медал от най-престижния конкурс

...
Голямата награда за качество – Златен медал от най-престижния конкурс
Коментари Харесай

С 95 невероятните точки Братя Минкови Кюве получи злато от световният конкурс за винени награди Decanter

Голямата премия за качество – Златен орден от най-престижния конкурс за вино – Decanter World Wine Awards, бе присъдена за трети път на вино от маза „ Братя Минкови ”.
Minkov Brothers Cuvee 2016 бе отличено с впечатляващите 95 дегустационни точки – един от най-високите резултати в конкуренцията. То хармонично съчетава в себе си сортовете каберне совиньон и сира. Повече можете да видите на този тук.
С какво кювето съумя да завоюва журито? Самите винени специалисти, носещи купата Master of wine, разясняват, че ги е впечатлило с богатият си, сложен мирис с открояващи се нотки на шоколад, черница и млени пипери, сочно и свежо небце с деликатни кадифени танини, даряващи приятност и дълъг спомен за това извънредно вино идващо от лозя с уникалeн тероар.

 Print Защо Decanter World Wine Awards е международен стандарт за качество?
Най-съществената разлика сред Decanter и останалите винени състезания е, че със злато се награждават единствено виновност, достигнали сред 95 и 100 точки. В другите надпревари са задоволителни по-малко точки – сред 88 и 90. Конкурсът събира жури от 224 от най-подготвените международни експерти и годишно в него се състезават към 15 000 участника.

Бра  _mg_0355 тя Минкови на Decanter
„Братя Минкови“ е измежду дребното винарни в света, които персонално ръководителят на състезанието Стивън Спъриър е удостоил с признанието си. През 2011 година в Лондонската кралска опера той поздрави енолозите на маза „ Братя Минкови ”, че са основали „Автентично вино с същински чар“. През същата година, избата донесе на България първото и към момента само за страната ни отличие от най-голям ранк – Регионален Трофей, присъдено на вино „ От избата “ Каберне Совиньон & Каберне Фран 2008. През 2015 година със златен орден бе отличено и Cabernet Sauvignon 2013.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР