Голямата награда на кмета на Стара Загора на тазгодишното Рандеву

...
Голямата награда на кмета на Стара Загора на тазгодишното Рандеву
Коментари Харесай

Кабриолет на Фолксваген от 1949-а взе наградата на кмета на ретро парада в Стара Загора 

Голямата премия на кмета на Стара Загора на тазгодишното Рандеву „ Августа Траяна “ получи неповторим Volkswagen Hebmuller Cabriolet. Возилото е създадено през 1949 година и е едно от едвам 157 създадени в света. 
 

 
Сред призьорите беше и най-старият автомобил, на който можеха да се насладят през днешния ден посетителите на събитието в парк " Артилерийски " - Jowett 7hp Long Four Tourer. Той е създаден през далечната 1927 г. 
 

 
Приз сграбчи и Rolls Royce Silver Dawn от 1954 година. 
 

 
Връчваната за повторно премия на публиката отиде при „ Трабант 601 S ”.
„ Общо 5 автомобила направиха своя дебют в Стара Загора. За първи път бяха показани неповторими коли, от които има единици в света “, заяви Ганчо Баев, заместник-председател на Асоциацията на автомобилните историци в България, която провежда събитието със съдействието на Община Стара Загора. Той добави, че в събитието са взели участие и три британски фамилии, показали ретро коли от Обединеното кралство.
 

 
Рандеву " Августа Траяна " тази година събра на едно място близо 70 ретро возила, измежду които и един рейс. На автомобилния ретро церемониал бяха показани емблематични за началото на предишния век транспортни средства. Връчените от тричленно експертно жури купи още веднъж бяха творби на изкуството. те бяха дело на Живко Петров, художник и дърворезбар, роден във Варна. Тази година купите са излезли отдолу под ръцете на един от дребното в България майстори по стъклолеене от Пловдив - Иван Ламбров.
 

 
„ Искам да изкажа своята признателност към уредниците на това прелестно събитие. Те с доста обич се впуснаха в основаването на Рандеву „ Августа Траяна “. Радвам се, че на този прелестен празник имаме удоволствието да се насладим на тези красиви коли, които да ни пренесат при започване на 20-и век “, сподели на откриването заместник-кметът Милена Желева. Тя поздрави всички присъстващи и им пожела през днешния ден старозагорци и посетители на града да си подарят един изпълнен с позитивни страсти ден.
 

 
По време събитието за положителното въодушевление на посетителите се грижиха музикантите от рок група „ Страйк “. За децата бяха проведени занятия с рисунки на асфалт, рисунки на платно, съревнование с детски колички. За първи път на автомобилния ретро церемониал със специфичен щанд се показа Туристическият информативен център. На него се оферират ръчно направени сувенири, изобразяващи липа, и артикули от липа - един от знаците на Стара Загора. Могат да се купят сладко и вода от липа
 

 
По традиция ретро колите минаха през централните улици на Стара Загора, където продължиха да събират погледи и удивление от феновете на класическите коли.
 

 
На ретро парада посетителите можеха да прегледат и специфична галерия на ордени, медали, хладно и огнестрелно оръжие от интервала на освободителните войни, проведена от старозагорския клон на Дружество „ Традиция “. 
 

 
Точно в 12 часа членовете му прочетоха Прокламацията за оповестяване на Съединението на Княжество България и Източна Румелия през 1885 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР