Голямата лява коалиция на БСП не е нито широка, нито

...
Голямата лява коалиция на БСП не е нито широка, нито
Коментари Харесай

Велислава Дърева: Голямата коалиция на БСП не е нито лява, нито коалиция

Голямата лява коалиция на Българска социалистическа партия не е нито необятна, нито лява, нито коалиция. Това съобщи в журналистът Велислава Дърева, член на Българска социалистическа партия и на идейната платформата " Социализъм 21 век ".

" Лявото е огромно, само че не е обединено. Преди да започнеш да консолидираш цялото ляво пространство, би трябвало да консолидираш партията. ", разяснява още тя.

По думите на Дърева платформата в социалистическата партия " Социализъм 21 век " е идейно обединяване и е основано въз основата на Устава на Българска социалистическа партия. Най-важно за платформата съгласно нея е " да бъдат възобновени демократичните правила на живот и на управление в Българска социалистическа партия. Според нея е нужна нова платформа, нова стратегия и нови лица в партията.

" Резултатите от 4 април са 500 000 гласа по-малко. Това в никакъв случай не се е случвало в последните 30 години. Българска социалистическа партия в никакъв случай не е губила толкоз доста гласове ", добави тя.

Според Велислава Дърева след 4 април Българска социалистическа партия е останала изолирана както от лявото пространство, по този начин и от обществото, тъй като партията е била причислена към групата на статуквото и върху нея са се стоварили отговорности, които би трябвало да носи някой различен.

" За 5 години просто бяха разрушени цели организации, цялото интелектуално ядро на Българска социалистическа партия беше абстрахирано, всеки който има някаква сериозна мисъл внезапно се оказва зложелател с партиен билет "

Според нея сега споразуменията, които се подписват с други партия са двустранни и не може да се приказва за коалиция. Тя изрази и терзание, че има заплаха от отлив от гласовете на бСП.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР