Голямата интрига в тази предизборна ситуация и в периода на

...
Голямата интрига в тази предизборна ситуация и в периода на
Коментари Харесай

„Маркет Линкс“: Нинова стои стабилно, БСП може да постигне по-висок резултат на изборите

Голямата конспирация в тази предизборна обстановка и в интервала на регистрация е дали ще имаме коалиция в дясно – Демократична България и Политическа партия. В рамките на към седмица би трябвало да се реши най-късно това. Политическа партия не престават да резервират тактично безмълвие по въпроса и в този смисъл всички погледи са ориентирани в тази посока.

Това сподели за Добромир Живков, шеф на социологическа организация „ Маркет Линкс “. Според него, в случай че обединенията се явят дружно на избори, част от левия електорат ще се отдръпна в изчаквателна позиция, с цел да види по какъв начин ще се развият диалозите за листи и връзките сред евентуалните сътрудници, само че:

„ Не би трябвало да забравяме и феномена на „ гласуването за спечелилите “ - който може да завоюва, притегля нови гласоподаватели. За мен, по-скоро отиват понастоящем към прочут положителен резултат в по този начин числово измерение, приказвам за гласоподаватели, при възможна коалиция ".

При всички случаи Демократична България ще бъдат част от Народното събрание, безапелационен бе Живков в предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “.

Губи ли левицата от войната на управлението с президента

„ Левият гласоподавател към този момент привикна през годините на това опълчване сред управлението на Българска социалистическа партия и президента. Не чакам да повлияе отрицателно върху поддръжката на Българска социалистическа партия. Дори в противен случай, като че ли електоратът на социалистическата партия се консолидира. Нинова стои устойчиво, в сегмента на левия електорат тя има своята тежест. Според мен това ще има значение за това Българска социалистическа партия да реализират евентуално към същия, а може би даже и малко по-висок резултат от ноемврийския “.

Българска социалистическа партия би трябвало да се бори за своя електорат против „ Български напредък “ и „ Възраждане “.

Късно е за нов политически формат, изключително вляво, въпреки и воден от познати лица, счита Живков.

Големите въпросителни са дали Има Такъв Народ и „ Български напредък “ ще вземат участие в идващия парламент. Според Живков доверието на гласоподавателите в Има Такъв Народ наподобява „ окончателно изгубено “, а в „ Български напредък “ не се вижда „ задоволително сила и задоволително меродавност за необятни маси тази партия да успее да прескочи “.

„ Хипотезата понастоящем, с нелоша възможност, е да се движим даже към малко по-малка фрагментация в идващото Народно заседание “.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР