Голямата генералска битка е пехливански спектакъл, който пръска в очите

...
Голямата генералска битка е пехливански спектакъл, който пръска в очите
Коментари Харесай

Бимбалов: Теория на триъгълника - с какво Радев е пряка заплаха за Борисов?

Голямата генералска борба е пехливански театър, който пръска в очите ни кървави капки пот, на моменти с кафеникав нюанс. Сблъсъкът сред двамата държавни мъжаги отдалече наподобява на персонална разпра. Един притиснат от всички страни министър председател - атакуван от вътрешни съперници, шумни митинги, потайни и открити врагове, кавги и компромати - в действителност вижда най-голяма опасност за себе си в пагоните на президента.
На какво се дължи тази фиксация? С какво Радев е директна опасност за Борисов? Защо последният впрегна освен цялата си бандитска изразителност, само че и всичките си институционални бухалки, с цел да се бие като истински Дон Кихот с вятърната мелница на прилежащия управнически ъгъл?

Има голям брой разновидности на отговор, само че аз ще насоча вниманието ви към един не толкоз известен. Да го назовем Теория на триъгълника.

Борисов очевидно вижда по какъв начин зад високия рейтинг на президента могат да застанат ползи, които са задоволително мощни, че да бутнат разтърсения премиерски трон. Кой може да е третият ъгъл в този рисков за премиера триъгълник?

Българска социалистическа партия? Едва ли. Социалистите се държат с Радев като с отдалечен родственик, който се е натресъл на вечеря

В последната година Борисов се задържа на нокти за ръба на властта. И една от най-важните му цели беше да довърши нещо, което наричаше Балкански поток, с цел да не му споделя Турски поток, нищо че в действителност е Руски поток. “Редим по пет километра дневно, Владимир Владимирович”, похвали се Борисов по едно време. За да получи погалване се наложи да заплати и три милиарда на компанията, която строи потока - саудитска компания, в която всички приказват на съветски. За да не разгневи другите си господари оттатък океана, трябваше незабавно да закупи индулгенция под формата на още осем скъпи американски самолетчета, които не е ясно какво ще вършим след това.

Да, благоволението на Путин е скъпо наслаждение. И Борисов направи всичко по силите си, с цел да не остане отвън триъгълника на любовта. За наша сметка, естествено.

Тази доктрина може да не е вярна. За тези над нас е комфортно тя даже да звучи неуместно. Пропагандата се старае да поддържа внушението, че министър председателят води война с президента по чисто мъжкарски, първоначални подбуди.

Да, Борисов е ядосан самец. Но дали е допустимо зад тази експанзия към президента да стои единствено една хормонална душевна стихия?
Не.

Фейсбук, Радослав Бимбалов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР