„Голямата драма на Русия е дали ще успее да изработи

...
„Голямата драма на Русия е дали ще успее да изработи
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов и Тома Томов : Путин има подкрепата на руския народ, но елитът му е продажен

„ Голямата драма на Русия е дали ще успее да създаде социално-политически модел, който да отговори на предизвикателствата”, разяснява проф. Иво Христов по тематиката за бъдещето на Руската федерация при новия мандат на Путин. Той и сътрудника му в Народното събрание Тома Томов гостуваха на пловдивската конструкция на Национална асоциация „ Сигурност”. „ До момента Путин съумя да „ събере “ страната, само че на Русия й би трябвало скок в икономическо, обществено и софтуерно отношение”, акцентира проф. Христов.

По думите му с актуалната властова, икономическа и обществена матрица подобен пробив не е вероятен. „ Путин може и да има поддръжката на съветския народ, само че има подкупен елит”, съобщи геополитическият анализатор. Тома Томов добави, че всяка година съветският хайлайф публично изнася 100 млд. $ в западните банки. „ Дома, Дети, Деньги–трите „ Д” са параметрите на техните ползи. Къде са им парите, къде са им децата, къде са им домовете? На запад!”, сподели журналистът.

Според проф. Христов в никакъв случай в съветската история не е имало толкоз богата и толкоз откъсната от народа върхушка. „ 20 век е призрачен век за Русия, тъй като тя изживя стопански, обществен и боен шок”, счита общественият академик. Според него Русия не може да бъде велика страна в очертаващия се триъгълник с Китай и Съединени американски щати, в случай че финансите й зависят от „ врага”. „ Няма по какъв начин, невероятно е, в случай че стопанската система ти зависи от доставянето на запаси на твоя конкурент, против което получаваш едни „ хартийки”, почерта проф. Христов.

„ Източниците на растеж на твоята самостоятелност би трябвало да бъдат вътре в твоята страна, а не на открито. Под „ вътре” се схваща 150 –милионното съветско население плюс 200 милиона поданици на евразийското пространство. Русия би трябвало да се дефинира, не може да бъде по едно и също време самостоятелна Русия и Русия на Абрамович с двойното поданство –руско и израелско ”, изясни проф. Христов.

По думите му Путин работи от позицията на здравия разсъдък, основава втори управнически ешелон т.е. вертикала на властта от млади, лоялни и способени хора. „ Хипотезите с разновидностите за правоприемник на Путин са по-скоро в областта на имагинерните спекулации, само че въпреки всичко като подобен вероятен вид се обрисува губернаторът на Тулска област Дьомин, само че може и да е човек, за който изобщо не подозираме, както не подозирахме за съществуването на самия Путин”, сподели анализаторът.

Журналистът Тома Томов посочва в държанието на Тръмп опит за съюзяване с Русия. „ Така наречената „ дълбока държава” и европейското управление, които са срещу Тръмп, са извънредно антируски настроени. Те не желаят да имат нищо общо с Путин, за тях той е демон”, сподели интернационалният журналист. Той се спря на срещата сред Тръмп и Ким Чен Ун, като акцентира, че мирът е вероятен. Според него предварителният безусловен звук на Съединени американски щати след извършените договаряния е станал диалогичен към Северна Корея.

„ Това е тъй като корейците имат нуклеарно оръжие още от 2000 година, а огромният въпрос е за носителите, с които настояват, че могат да стигнат до вътрешността на САЩ”, изясни Тома Томов. Той уточни, че Съединени американски щати са една от най-мощните страни, тъй като печатат пари, имат съвременни технологии, имат най-мощната войска със 1100 бази по целия свят. В Япония имат 60-хилядна армия. Германия е окупирана страна – там са ситуирани 50 000 американски бойци. България е в същото нежелано състояние, защото се употребяват авиобазите в Безмер и Граф Игнатиево изцяло гратис, даже керосинът за самолетите не си заплащат. „ С изтребителите F-16 напълно ще ни „ източат”, предвижда той.

„ Намираме се в цепнатината на времето и пространството”, сподели във връзка с обстановката в България проф. Христов и за следващ път акцентира, че не вижда хайлайф, който да осъзнава драматизма на това.За българската върхушка също важи максимата: „ Където са им парите и децата, там са им интересите”.

„ България е значима единствено като територия. Не като народ и не като страна. На юг от нас пораства суперсила. Турция прави забавен опит сред рационализация, индустриализация и урбанизация с по едно и също време завръщане към нейните ислямски и османски корени. Успехът или неуспехът на този опит са еднообразно рискови за нас и значат тежки времена за България”, изясни той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР