Голямата част от тази подкрепа, която се дава на хора

...
Голямата част от тази подкрепа, която се дава на хора
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Еднократната помощ за 2-ри, 3-ти и 4-ти клас трябва да е за всички деца

Голямата част от тази поддръжка, която се дава на хора с по-ниски приходи, се намира в редица закони и това е логически метод. Има обаче тематики, по които не може да прилагаме тази безчовечна икономическа успеваемост, тъй като за Българска социалистическа партия всички деца са равни. Когато става въпрос за обучение, най-малко по тази политика, би трябвало да покажем, че не би трябвало да разделяме децата на деца на небогати родители и деца на богати родители, като че ли хората с по-високи приходи нямат правото най-малко един път да почувстват съответна поддръжка от страната. “

Това съобщи от парламентарната естрада зам.-председателят на Народно събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.


Социалистът уточни, че подготовката на един възпитаник е предизвикателство както за хората с ниски приходи, по този начин и за хората със относително високи приходи и прикани: „ Нека, когато приказваме за обучение, да се опитаме да дадем еднакъв късмет на всички деца, без значение от приходите на техните родители. Това е част и от отношението ни към това каква страна желаеме да изградим. Искаме ли полека-лека да затваряме тези несъгласия и пропасти, които се развиват и посредством образованието да дадем опцията на всяко едно дете, без значение от прихода на родителите му, да има този еднакъв късмет “, сподели социалистът и прикани тази помощ да бъде обезпечена за децата още от тази есен.


В отговор на изявление на народния представител от ПП-ДБ Манол Пейков, Вигенин посочи: „ Този 3% бюджетен недостиг ги желаят не от Шенген, а поради Еврозоната. Шенген желае други неща, но не ги давате, защото си пазите нарушителите “, сподели социалистът и уточни, че с Еврозоната не би трябвало да се бърза и би трябвало да се подхожда по този начин, че да не страдат хората и главните политики, които би трябвало да осъществя Народното събрание.


И напомни: „ Да се опълчват едни средства за деца, с цел да отидат за оркестранти - това е една политика, която сме виждали в предходни години. Съжалявам, че Политическа партия във ваше лице стартира да работи по този метод, това години наред го гледахме от ГЕРБ, когато едни хора се противопоставяха на други, едни гилдии на други, единствено и единствено да сме над тях, „ разделяй и владей “. Нека да пощадим децата в тази ситуация “, сподели Кристиан Вигенин и прикани Народното събрание да покаже отношение към българските деца.


Той означи нуждата от качеството на образованието и достъпа до просветителната система и съобщи, че това също е борба, която Българска социалистическа партия ще продължи да води. „ Но когато приказваме за нещо толкоз малко – да покажем отношение към всяко семейство, което изпраща възпитаник в учебно заведение, мисля, че не би трябвало да се вършиме на забавни и да си вършиме реклама на идеологиите “, сподели Вигенин и се обърна към народния представител от ПП-ДБ Андрей Гюров.


„ Господин Гюров, безпределно съм изумен от вашето изявление, че за Политическа партия гласоподават богати хора, които не желаят тези пари. Има механизъм, по който те могат просто да не ги вземат, в случай че не ги желаят – никой не им ги праща принудително. Ние сме длъжни да дадем този късмет, а дано родителите да си преценяват. Тези, които са толкоз богати, тези към 7-10%, които по принцип биха дали своят вот за Политическа партия без „ ала-бала с президента “ – дано те не ги взимат тези пари и да останат като запас в бюджета “, сподели зам.-председателят на Народно събрание и на Българска социалистическа партия.


Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев също се включи в разискванията във връзка с средствата за учениците, като съобщи, че те са в размер на към 22 млн. лева „ Уважаеми сътрудници, би трябвало Национална агенция за приходите да се понапрегне и да обезпечи тези средства, в случай че става дума за десетки хиляди български деца. Не може на едно дете в Барселона да му се обезпечат 5 млн. евро или 10 млн. лева – значи 2 такива деца вършат тези 20 млн. “, изрази отвращение социалистът.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР