Голямата битка ние все още не сме я спечелили. Тя

...
Голямата битка ние все още не сме я спечелили. Тя
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Голямата ни битка е да измъкнем здравната система от лапите на политиците

Голямата борба ние към момента не сме я спечелили. Тя е да се опитаме да измъкнем здравната система от лапите на политиците. Повечето от бедите, с които хората се сблъскват при лекуването си, са функционалност на това, че политиците държат всички лостове на ръководство на здравната система. Те я управляват от най-високото до най-ниското равнище.
Това разяснява в „ Честно казано “ по Евроком ръководителят на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

След 10 години правосъдни борби БКС най-накрая се произнесе са едно тълкувание за права на пациенти. Първото дело за надлимитна активност е през 2010 година, напомни той, като регистрира, че оттогава до момента са водени над 100 безсмислени каузи от лечебни заведения против НЗОК, с цел да стигнем до настоящето решение на Върховен касационен съд, което ни споделя, че това, което е направено, би трябвало да се заплати.

„ Някои хора не могат да ръководят здравната система. Те си я показват само по този метод – посредством забрани, предели и ограничавания. Те споделят: „ Ще ви платим тези пари и край. Няма значение какъв брой души сте лекували “. А другите кой ще ги заплати? “, попита доктор Кацаров, като дефинира обстановката като неуместна.

Освен тези 100 каузи за надлимитна активност, са анулирани някъде към над 30 медицински стандарта, уточни доктор Кацаров.

„ По наша тъжба бяха анулирани Националната здравна карта и Наредбата за главния пакет медицински действия. Голямата борба не е за лимитите. Голямата борба ние към момента не сме я спечелили. Тя е да се опитаме да измъкнем здравната система от лапите на политиците, тъй като множеството от бедите, с които хората се сблъскват при лекуването си, са функционалност на това, че политиците държат всички лостове на ръководство на здравната система. Те я управляват от най-високото до най-ниското равнище. Пари и власт са аргументите, заради които юздите на цялата здравна система са хванати крепко от политиците и това е в основата на бедите, които хората търпят. Пациентът би трябвало да бъде подложен в центъра на системата “, съобщи той.

По думите му няма никакви съперници връзки. Правилата, наложени от политиците през последните години, изместват фокуса от лекуването на болния към усвояването на парите в бюджета на Здравната каса.

В коментар за ръководството на рецесията, той го дефинира като извънредно неприятно. По думите му имунизацията е следващото доказателство, че още веднъж се оказахме неподготвени.

„ Поставихме международен връх по смъртност предходната година. Първи сме по най-кратка дълготрайност на живота, първи сме и по беднотия. Бедността е най-справедливото наказване за един малоумен народ. Изглежда, че ние също попадаме в тази категория. Разболяха ни “, добави доктор Стойчо Кацаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР