Голямата българска актриса Татяна Лолова напусна този свят на 87

...
Голямата българска актриса Татяна Лолова напусна този свят на 87
Коментари Харесай

Спомен за Татяна Лолова от нейната първа сцена в Русенския театър

Голямата българска актриса Татяна Лолова напусна този свят на 87 години.

Татяна Лолова постъпва в болница при започване на март с ковид. Преодолява инфекцията, само че съпътстващите болести водят до края на нейния впечатляващ, трогателен, ослепителен витален път.

Изключителната кариера на обичаната на генерации българи актриса в действителност стартира в Драматичния спектакъл " Сава Огнянов " в Русе.

1955-1956 са годините, в които тя играе по систематизиране в Русенския спектакъл, описа в предаването " България в 60 минути " драматургът Крум Гергицов.

След сезон и половина там, Татяна Лолова незабавно е назначена и става един от създателите на Сатиричния спектакъл в София.



Татяна Лолова обаче в никакъв случай не не помни русенската сцена. През 2001 година тя още веднъж се връща там с постановката " Бившата мис на дребния град " - един от популярните спектакли на театъра в Русе, който се играе 4 сезона с нечуван триумф.

Имам в действителност доста персонални мемоари от другарството ми с тази актриса. Един епизод, който доста заздрави нашето другарство е през 2014 година, когато направихме летопис на Русенския спектакъл в Младежкия спектакъл в София. Тя участва на това показване и беше първата, която стана и изрече такива хубави думи за битието си в този спектакъл и моята работа като драматург. Няма да не помни в никакъв случай по какъв начин такава огромна актриса изрази своя екстаз от моята работа и от театъра, добави Крум Гергицов.



Питала съм самия проф. Гриша Островски дали тя е толкоз прочувствена в действителност. И той ми сподели, че самият той се изненадва, че не постоянно може да си отговори на този въпрос, описа журналистът Бояна Шандуркова.

Вижте повече детайлности в директното включване на Калчо Петков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР