Голяма роля за наблюдаваната ниска избирателна активност изигра вялата и

...
Голяма роля за наблюдаваната ниска избирателна активност изигра вялата и
Коментари Харесай

Елена Дариева пред BG VOICE: Изглежда сякаш няма победители на тези избори

Голяма роля за следената ниска изборна интензивност изигра вялата и съкратена изборна акция, в която политическите сили по този начин и не съумяха да заговорят на езика на хората, сподели в студиото на BG VOICE социологът Елена Дариева. Тя означи, че за разлика от трите парламентарни вота предходната година, на този “отсъстваше еуфорията ”.

Запитана от водещия Ясен Дараков дали вижда някакво допустима управническа коалиция към ГЕРБ, които печелят изборите, Дариева уточни, че изходната позиция на първа политическа мощ е по-добра за излизане на ГЕРБ от изолираност от досегашното им състояние.

“Аз съм уверена, че огромна част от политическите сили ще изчакат окончателните данни на ЦИК за своите пресконференции…  вотът от чужбина може да се окаже решителен, тъй като сме в доста забавна обстановка – дали ще имаме 7-партиен парламент или 8-партиен парламент. Любопитна е структурата на вота, който идва от чужбина, където Има Такъв Народ се радва на добра известност ” – каца социологът.

При 8-партиен парламент разпределението на мандатите ще бъда друго,  добави тя. По думите й най-характерното за последните избори е, че на тях ги  е нямало очакванията и въодушевлението за сметка на преобладаващото отчаяние и страховете. Това по никакъв метод не способства за повишение на изборната интензивност.

“Тази вечер като че ли няма спечелили, не видях някой да се радва пред политическите централи ” – сподели тя.

Дариева акцентира, че в новия поляризиран и фрагментарен парламент сформирането на болшинство ще бъде една доста сложна задача с която тя се надява политиците да съумеят да се оправят, тъй като “ако и този път пропадне шансът за постоянен кабинет, считам, че този, който го направи, ще бъде осъден на идващ избор от гласоподавателите ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР