Голяма победа за нас! Преди паузата заради коронавируса имахме пак

...
Голяма победа за нас! Преди паузата заради коронавируса имахме пак
Коментари Харесай

Петев: Без да играем контроли, записахме победа с огромна стойност

" Голяма победа за нас! Преди паузата поради ковид имахме отново победа като посетител - 2:1 над Погон (Шчечин), което беше първа победа отвън дома за тима от 6 месеца. Но сегашната победа над Краковия е доста по-ценна, тъй като Краковия е доста по-голям клуб ", съобщи за Българска телеграфна агенция щастливият треньор на Ягелония (Бялисток) Ивайло Петев. Вчера отборът му стигна до триумфа с гол на Пшемислав Мистковски две минути преди края на мача.
 Ягелония на Петев продължи с успехите и след паузата
" Победата е с голяма стойност! Не сме изиграли нито един надзорен мач преди подновяването на шампионата и никой не знаеше по какъв начин ще изглеждаме. Но мисля, че работихме добре в трите седмици, които ни бяха оставени за подготовка преди подновяването. И резултатът е на разположение. Макар и без действителна мачова подготовка, играта ни през вчерашния ден беше добра.

С този мач Ягелония навъртя към този момент три следващи победи, събра 40 точки и дръпна с три пред Ракув (Ченстохова) в борбата за попадане в топ 8- плейофната група, която ще се бори за шампионската купа. Начело е Легия (Варшава) с 54 точки, пред Пяст (Гливице) с 46 и Шльонск с 43.

" За малко дадохме самодейността сред 55-ата и 70-ата минута. Имаше го този миг, отстъпихме откакто 55 минути владеехме топката. Но по-късно се стабилизирахме след промените и справедливо победихме.

Петев беше заставен да направи промяна още в 37-ата минута, откакто пострада румънският полузащитник Богдан Църу. Той беше ударен в носа, който може и да е строшен.

" Все още не знаем какъв брой време ще бъде отвън тренировките и мачовете. Ще разберем на следващия ден, може би и по-късно, сподели още българският експерт. Богдан е добър и умел състезател. Радвам се, че даже откакто напусна терена, бойният дух не ни пострада. Но това е най-важното във футбола: тимът да може да се нагоди при излизане на значим човек и да преодолее момента ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР