Голяма община Истанбул (IBB) реши да оборудва хиляди таксита, работещи

...
Голяма община Истанбул (IBB) реши да оборудва хиляди таксита, работещи
Коментари Харесай

Оборудват с камери такситата в Истанбул заради оплаквания от...

Голяма община Истанбул (IBB) реши да оборудва хиляди таксита, работещи в най-населения град в Турция, с вътрешни и външни камери, защото жалбите против водачите се натрупват. Център за транспортно наблюдаване, ще разреши на управляващите да следят таксита, както и транспортни средства на градския превоз.

Решението в началото ще обхване към 15 000 таксита от над 17 000 в града. Всички те употребяват i-taksi, мобилно приложение за наемане на такси, създадено от общината. По-рано таксиметровите водачи приканиха общината или да усъвършенства приложението, или да им разреши да употребяват други приложения за напредване. Общината също по този начин разреши на водачите да употребяват други приложения със същото предопределение, при условия, избрани от IBB, заяви вестник Хюрийет в петък.

Камерите ще записват непрекъснато активността в таксита и ще разрешат на управляващите да преглеждат тъжби от пасажери или водачи един против различен. Системата също по този начин ще разреши следене на таксита посредством GPRS устройства.

Повече от 50 000 водачи, работещи на смени, ръководят 17 395 таксита в целия град. Такситата са най-лесният метод за предвижване в гъсто популации град, в случай че не сте осведомени с Истанбул или не желаете да употребявате всеобщия превоз. И въпреки всичко техните водачи са в центъра на възходящите недоволства, от прекомерно високи цени по отношение на туристи, избиране на „ заможни “ чужденци пред турски клиенти и неприемане на пътувания на къси дистанции. Наскоро полицията ускори инспекциите на таксита, санкции водачите и даже конфискува колите на някои, само че казусът продължава.

IBB неведнъж е предложила да се прибавят нови таксита в града, само че политически разграниченото общинско заседание не съумя да откри решение на казуса до момента. Предложенията на общината за издаване на надлежно 5000 и 1000 нови регистрационни номера бяха отхвърлени на съвещанията на органа за съгласуваност на превоза.

Проблемът идва от обстоятелството, че един регистрационен номер за такси в Истанбебул е с астрономическа стойност близо 2 милиона турски лири (около 385 хил.лв.) Ако броя на такситата бъде повишен, то това може да докара до спад на тази пазарна цена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР