Голяма наркооранжерия за милиони бе разбита в Сливенско вчера. Става

...
Голяма наркооранжерия за милиони бе разбита в Сливенско вчера. Става
Коментари Харесай

Следовател: Наркооранжерията в Сливенско е като подземен оазис с изкуствени слънца

Голяма наркооранжерия за милиони бе разрушена в Сливенско през вчерашния ден. Става въпрос за огромно по повърхност оборудване с няколко пространства, оборудвани високо софтуерно за развъждане и разпространяване на марихуана.

Следователят от Националната следствена работа Мариан Маринов изясни, че това е солидна бетонна структура на равнище кота минус.



Министерство на вътрешните работи

„ Входът към тази структура беше замаскиран с каросерията на остарял микробус и на процедура от задната врата на транспортното средство се влизаше в помещението. Вътре методът на съоръжение представляваше един неестествен под земята оазис с изкуствени слънца, представляващи светлодиодни лампи всяка една с мощ от 600 вата и повърхност два квадратни метра поотделно. Като общото количество на тези лампи и всички потребители на електрическа енергия допуска разход на електрическа енергия към 50 до 100 киловата на час, което изисква голямо количество ток за зареждане на цялата тази система “, добави маринов.

Наркооранжерията разполага и с въздухоподаване, вентилация, климатична апаратура и надзор на влагата, на температурата, подаване на течен тор. Има водопроводна система от резервоари.

„ Всичко това беше с висококачествено и модерно съоръжение. Това е построено с контролни табла, даже имаше и пожарогасители, които са  инсталирани за сигурност “, добави следовател Маринов.

Той изясни, че оборудването наподобява на бункер, в който може да се живее дълго време.

Било е планувано още едни помещение да се трансформира в наркооранжерия, само че това е пресечено.

7 души са с повдигнати обвинявания. Засега не се знае кой е уредникът, само че го грозят от 10 до 20 година затвор

Вижте още във видеото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР