Голяма кибератака засегна украинските правителствени сайтове, предава агенция Франс прес.Засега

...
Голяма кибератака засегна украинските правителствени сайтове, предава агенция Франс прес.Засега
Коментари Харесай

Кибератака удари правителствени сайтове в Украйна

Голяма хакерска атака засегна украинските държавни уеб сайтове, предава организация Франс прес.

Засега никой не е поел отговорност за тази експанзия. Тя става в подтекст на засилено напрежение сред Киев и Москва и сред Запада и Русия поради Украйна.
Засегнати са уеб страниците на министерството на външните работи, на образованието и науката, на министерството на изключителните обстановки и на други министерства и ведомства.

Преди уеб сайтът на външното министерство да стане недосегаем поради офанзивата, там се появи обръщение от създателите ѝ. То беше оповестено на челната страница на уеб страницата на украински, съветски и полски.

" Украинци, опасявайте се и се подгответе за най-лошото. Всички ваши персонални данни са качени в интернет ", гласеше посланието. То бе съпроводено и от няколко признака, измежду които и лого със задраскано украинско знаме.

Украйна на няколко пъти бе цел на хакерски атаки в последните години. През 2017 година киберпирати поразиха няколко сериозно значими инфраструктури, а през 2015 година офанзива имаше против електропреносната мрежа на страната.

Американското правораздаване заяви през октомври, че е обвинило шестима сътрудници на съветското военно разузнаване за тези хакерски атаки, само че също и за други офанзиви по света, като да вземем за пример и тази против Еманюел Макрон преди президентските избори през 2017 г.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР