Голяма инвестиция на китайска компания в земеделието у нас беше

...
Голяма инвестиция на китайска компания в земеделието у нас беше
Коментари Харесай

Голяма китайска компания с намерение за инвестиция в нашето земеделието в размер на 1.2 милиарда евро

Голяма инвестиция на китайска компания в земеделието у нас беше показана в отрасловото министерство. Плановете са за преправка на зърнени култури. А самата китайска компания е един от международните водачи в региона на биоферментацията , оповестиха от ведомството. 

„ България е обичаен производител на висококачествено зърно и страната ни има благоприятни условия и за преработката му. Имаме удобни почвено-климатични условия, железопътна и пристанищна инфраструктура и дългогодишни обичаи в промишлеността “ , сподели заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков по време на срещата с бизнесмените.

 Среща в Министерството на земеделието
Среща в Министерството на земеделието. Снимка: Министерство на земеделието

Аграрният заместник-министър уточни, че зърнопроизводителите у нас имат потенциал да създават задоволително количество суровина и то наоколо до бъдещия план.

Инвеститорите от „ Фуфън Груп Лимитид “ обявиха, че изследват опциите в няколко европейски страни, в това число съответни райони в България, като прецизираха, че бъдещият цех ще обезпечи към 2000 нови работни места , а общата инвестиция е планувано да доближи 1,2 милиарда евро . Годишно се планува новият цех да използва 1 млн. тона царевица . Компанията има намерение да закупува главно локално създадена царевица, а при положение, че локалното произвеждане е незадоволително, да внася от близки дестинации .

„ Ако изберете страната ни за инвестиция, за нас е значимо да изнасяме освен зърно, а и модифицирана продукция с висока добавена стойност “ , акцентира Джиков.

 Среща в Министерството на земеделието
Среща в Министерството на земеделието. Снимка: Министерство на земеделието

В срещата присъединяване взе и заместник-министър Георги Събев . Двамата увериха китайските посетители, че могат да разчитат на поддръжка от страна на агроминистерството.

„ За българските аграрни производители е значимо да имат надеждни сътрудници от преработвателната промишленост “ , съобщи в умозаключение заместник-министър Джиков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР