Голяма е вероятността, намереният скелет в една от шахтите за

...
Голяма е вероятността, намереният скелет в една от шахтите за
Коментари Харесай

Намереният скелет в хотел „Смолян“ може да е на изчезнала родопчанка

Голяма е вероятността, откритият скелет в една от шахтите за аспирация в хотел “Смолян “ в края на август, да е на изчезнала жена от Родопите, която е родом от смолянското село Горово, само че е била женена в село близо до Лъки, научи кореспондент на Дарик.

Жената изчезнала в годините към 1990 година, до момента в който мъжът й работил в чужбина. След като се завърнал, от жена му нямало и диря. Според източници близки до следствието, има задоволително улики, които са открити до костите на младата жена и водят точно към тази версия.

Според криминалисти, най-вероятно става въпрос за насилствена гибел, като напъните им са ориентирани и към разкриването на причинителя. От полицията потвърдиха, че работят по сходна версия, както и по още няколко, само че до излизането на експертизите, към момента не може да се каже нищо изрично.

„ Работим по няколко версии, в това число и по тази, за изчезнала през годините жена от Родопите, само че на този стадий не мога да разясня нищо повече, защото се води разследване, а с решителност може да се потвърди самоличността на скелета, едвам след резултатите от експертизите “, разяснява шефът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

От Окръжна прокуратура в Смолян, нито потвърдиха, нито отхвърлиха тази версия. „ Работи се по случая, има назначени две експертизи по него, едната е съдебно-медицинска, а другата е ДНК – експертиза.

Разпитани са очевидци, като е изисквана и документите от хотела в интервала към 1990 г, с цел да се види потока на хората през това време “, разяснява окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.

Една от първичните версии бе, че откритият скелет на дамата е допустимо да бъде и на съветска танцьорка. Частите от човешкото тяло бяха открити от служащи в една от шахтите за аспирация, към 11:30 часа на 30 август при ремонтни действия. Оттогава работата по случая не е серпантина. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР