Голяма част от зоопарковете в България не отговарят на нормативните

...
Голяма част от зоопарковете в България не отговарят на нормативните
Коментари Харесай

Четири лапи: Голяма част от зоопарковете в България не отговарят на нормативните изисквания

Голяма част от зоопарковете в България не дават отговор на нормативните условия. Това съобщи Явор Гечев от Фондация " Четири лапи " в Разград, където през днешния ден интернационален екип на организацията стартира обзор на петте възрастни лъва в локалния зоокът.

Явор Гечев от фондация " Четири лапи " разгласи:

В момента вършим едно изцяло изследване на обстановката във всички зоопаркове в страната и към този момент това, което мога да кажа е, че по-голямата част от тях не дават отговор на законовите условия, т.е. има какво да се желае. Има разпоредба за зоопарковете, има и европейска инструкция, само че за жалост, към момента огромна част от зоопарковете не дават отговор на условията и е ред на Министерството на околната среда и водите да си свърши работата като надзорен орган, т.е. да притисне тези общини, които не желаят да приведат зоопарковете си в съответните условия, или да ги затворят, или да намерят някакво друго решение.

В частност за Разградския зоокът изискванията на живот не са подобаващи за фамилията лъвове. Затова за три от петте възрастни животни, както и за двете бебета лъвчета, групировка " Четири лапи " ще търси нов дом.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР