Голяма част от злоупотребите в САЩ, свързани с финансова помощ,

...
Голяма част от злоупотребите в САЩ, свързани с финансова помощ,
Коментари Харесай

САЩ: Милиарди финансова помощ за борба с COVID-19 са били откраднати или пропилени

Голяма част от злоупотребите в Съединени американски щати , свързани с финансова помощ , предопределена за битка с COVID-19 , са били осъществени по безочлив и не изключително комплициран метод . Измамниците са употребявали номерата на обществените осигуровки на умряли хора и пандизчии, с цел да получат чекове за обезщетение при безработица . Мошениците са ги получавали в няколко обособени щата, предава „ APNews “.

Кандидатите за държавна финансова помощ под формата на заеми също не са били проверявани в базата данни на Министерството на финансите, която би алармирала за съмнителни кредитополучатели. Вече е ясно, че огромен брой нарушители и незаконни банди са заграбили парите, само че измежду виновниците са и американски военнослужещ в Джорджия, пастори на несъществуваща черква в Тексас, някогашен щатски народен представител в Мисури и занаятчия на покриви в Монтана.

Всичко това докара до най-мащабната машинация , обвързвана с финансова помощ , в историята на Съединени американски щати . Властите настояват, че измамниците са заграбили без разрешение милиарди долари от федералната помощ, предопределена за битка с най-тежката пандемия в международен мащаб от един век насам и за стабилизиране на стопанската система на страната, която беше наранена съществено .

Анализ на “Associated Press ” откри, че мошениците евентуално са откраднали над 280 милиарда $ от средствата, планувани за битка с COVID-19, а други 123 милиарда $ са били пропилени или изразходвани непозволено . Общо загубите съставляват 10 % от сумата от 4,2 трилиона $, която държавното управление на Съединени американски щати е отпуснало досега като помощ за битка с този проблем. Очаква се безспорно сумата да нарасне, защото сега проверяващите работят задълбочено по хиляди евентуални схеми за машинация.

Логичният въпрос е по какъв начин може да се открадне толкоз огромна сума? Разследващите и външните самостоятелни специалисти настояват, че в устрема си да отпусне бързо трилиони за помощ държавното управление е упражнило прекомерно слаб контрол в ранните стадии на пандемията и е въвело прекомерно малко ограничавания за претендентите. Накратко, те считат, че измамата е била осъществена по доста елементарен метод. До момента държавното управление на Съединени американски щати е повдигнало обвинявания на над 2230 обвинени за измами, свързани с пандемията, и организира хиляди следствия . По-голямата част от отмъкнатите пари са били отнети в разгара на три огромни начинания за подкрепяне на потърпевши от пандемията, стартирани по време на ръководството на Доналд Тръмп и наследени от сегашния президент Джо Байдън . Тези стратегии са били основани, с цел да оказват помощ на дребния бизнес и на безработните чиновници да преживеят по-леко икономическите разтърсвания, породени от пандемията. Преди да напусне поста си, някогашният президент Доналд Тръмп е одобрил ограничения за незабавна помощ на обща стойност 3,2 трилиона $ , съгласно данни на Комитета за отчетност на реакцията при пандемии. Американският избавителен проект на Байдън за 2021 година е разрешил изразходването на още 1,9 трилиона $ . Около една пета от 5,2 трилиона $ към момента не са изплатени, съгласно последния счетоводен разбор на комитета.

„ Никога до момента в стопанската система на Съединени американски щати не са били инжектирани толкоз бързо толкоз великодушни финансови тласъци – това е най-големият избавителен пакет в американската история, “, съобщи пред Конгреса основният финансов инспектор на Съединени американски щати Джийн Додаро .

Според републиканците отпущането на прекомерно доста държавни пари водят до измами, разхищения и инфлация. Демократите отвръщат това с изявление с претекста, че всички финансови средства от страна на Вашингтон са съумели да спасят човешки животи, бизнеси и работни места. Миналата година републиканците и демократите въпреки всичко откриха общ език по законопроекти , които дават на управляващите повече време за залавяне на измамници . През август Байдън подписа закон за увеличение на давностния период от пет на 10 години за закононарушения, свързани с двете съществени стратегии, предопределени за помощ при битка с пандемията. Допълнителното време ще помогне на федералните прокурори да разплетат случаите на крупни измами, които постоянно включват кражба на идентичност и схеми, осъществени в чужбина. Засега обаче не може да се подсигурява, че всички виновници, които са се възползвали от опцията за лесна облага, ще бъдат хванати. Много постоянно те са съпричастни и към закононарушения от напълно друг темперамент.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР