Голяма част от задължителните джиесем устройства за връзка с техниците

...
Голяма част от задължителните джиесем устройства за връзка с техниците
Коментари Харесай

Задължителните модули за спешни обаждания в асансьорите - абсолютно безполезни

Голяма част от наложителните джиесем устройства за връзка с техниците в асансьорите не работят.

Краят на 2016-та - тогава изтече срокът за съоръжение на всички асансьори в страната с телефон за връзка при повреда. Краят на 2019 година - огромна част от устройствата дават недостатъци, оповестява bTV.

"При инспекция модулът въобще не желае да избере. Това значи, че в случай че заседнем, би трябвало по различен метод да сигнализираме – да викаме да вземем за пример ", споделя Христо Миланов.

В България има към 55 хиляди асансьора. 13 хиляди - в обществени здания. Инспектират се от държания контрол.

„ Останалите са в частния бранш, когато имаме сигнал, отиваме и ревизираме. Ако установим, че няма такова устройство, се написа акт. От 100 до 2 хиляди лева”, изясни инж. Хригор Къшов, гл. шеф на Дирекция “Инспекция за държавен механически контрол “.

"Дори при инспекция, постоянно се ползват трикове за заобикаляне на закона за наложителни джиесем модули: „ В множеството случаи се поставят сим карти… единствено да се потвърди, че устройството по време на годишен механически обзор работи по време на демонстрацията на контрольор и след това се маха сим картата”, съобщи Николай Маринков, "Българска асансьорна асоциация ".

При всички случаи, значимо е в случай че заседнем, да не пробваме да излезем сами от асансьора, споделя Емануела Фролошка. Самата тя е претърпяла случай.

„ Асансьорът падна в шахтата. Потеглихме от 12 етаж и се озовахме в шахтата. Нямаше спешен бутон, нямаше и такива устройства, те просто не съществуваха”, изясни тя.

Смята, че в случай че тогава е имало сходни устройство, е можело да се избегне случаят.

Освен мобилната връзка - в България не работи и още една от ограниченията за сигурност: макар дадените 700 хиляди лв., още няма обществен указател на асансьорите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР