Голяма част от улиците на финландските градове може скоро да

...
Голяма част от улиците на финландските градове може скоро да
Коментари Харесай

Електрически автономен метач излезе по улиците на Финландия

Голяма част от улиците на финландските градове може скоро да бъдат почиствани от роботи на компанията Trombia Technologies. Първите действителни проби на Trombia бяха извършени предходната година на велосипедната алея Хелзинки-Баана. В момента компанията тества роботизираните механични чистачки в разнообразни градски условия и при разнообразни натоварвания.

Габаритните размери на Trombia са много дребни, само че в това време разрешават на механичните метли да обгръщат ширина на почистваната повърхнина до 2 метра. Размерите на машината са: дължина - 3,53 метра, ширина - 2,3 метра (в бъдеще тя ще бъде увеличена до 3 метра) и височина - 1,5 метра. Trombia тежи 2,6 тона с празен панер за боклуци, а контейнерът за боклуци е с размер 1,8 кубически метра.

Електрическата чистачка се ръководи от машинно зрение и LIDAR датчик. Тестовете се правят както денем, по този начин и през нощта. Универсалният препарат за разчистване на улици на Trombia е водоустойчив и може да работи при всяко време. Работната скорост на разчистване на улиците, според от замърсяването, е от 2 до 6 км в час с оптималната скорост на машината не по-голяма от 10 км/ч.

Trombia изисква 6 до 10 kW сила, с цел да работи, до момента в който дизеловите градски " прахосмукачки " употребяват 70 до 130 kW. Автономната работа на електрическия прозорец се обезпечава от една батерия с потенциал 45 kWh или двойна батерия - 90 kWh. Количеството сила е задоволително при общоприет режим на разчистване за 8,5 - 17 часа или за непрестанно интензивно разчистване на улици в продължение на 4 - 8 часа.

Пилотната стратегия Trombia Free 2021 е отдадена на изследване на опцията за потребление на самостоятелни чистачки в образован градски план, разчистване в морски пристанища, летища и паркинги. Продажбата на първите серийни устройства Trombia ще стартира през 2022 година, след предварителната подготовка през 2021 година на норвежкия и немския пазар.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР