Голяма част от украинското зърно се пренася с влакове и

...
Голяма част от украинското зърно се пренася с влакове и
Коментари Харесай

Въпреки заплахите от Русия, Украйна изнася повече зърно

Голяма част от украинското зърно се придвижва с влакове и камиони от складовете към пристанищата на Черно море и оттова се товарят на кораби, които отплават по безвреден кулоар. Той бе стартиран, откакто Русия се отдръпна от Черноморската зърнена договорка, позволяща свободно прекосяване на украинска земеделска продукция.Въпреки някои съветски офанзиви против търговски кораби, натоварени със зърно, Украйна е изнесла повече от 1.5 милиона тона артикули през последните два месеца. 700 000 тона от тях са зърно.Преди войната размерът на износа бе повече от 10 милиона тона месечно.
Колко уверени може да се чувствате по време на огромна война? Доверието по този въпрос не се разграничава от доверието по други въпроси, с които се сблъскваме всеки ден. Умерени оптимисти сме, защото сме се борили и преди и ще продължим да се борим.
Микола Солски – министър на аграрната политика и храните на Украйна

Целта е по новия транспортен кулоар да се изнасят минимум 6 милиона тона зърно на месец.Само през октомври страната е изнесла 4.3 милиона тона зърно по всички направления, заяви земеделският министър.За украинските производители и търговци коридорът през Черно море е най-удобен, защото различните направления през река Дунав и румънските пристанища оскъпяват износа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР