Голяма част от тротоарите са опасни или неудобни за преминаване,

...
Голяма част от тротоарите са опасни или неудобни за преминаване,
Коментари Харесай

От читателите: Капани за пешеходци дебнат по тротоарите

Голяма част от тротоарите са рискови или неуместни за прекосяване, макар че всяка година за замяна на настилките се харчат милиони. Отворена шахта зее от много време на тротоара на един от най-оживените булеварди - " Христо Ботев ". Капакът е липсващ и дълбоката яма е покрита единствено с ръждясала решетка. Стъпиш ли по нехайство, можеш да се потрошиш. " Капанът " се намира наоколо до автогара " Юг " и по този тротоар непрекъснато минават хора.

Тротоарът на ул. " Михаил Такев " е изцяло недосегаем за майки с детски колички, камо ли за неработоспособен. Тясната линия е с натрошени плочки, някои от които са струпани настрана, въпреки че на това място няма ремонт. Корените на дърветата в допълнение са увредили остарялата настилка. Пешеходците избират да вървят по пътното платно, с цел да не се спъват в потрошения плочник.

Ето и какво ни написа Божидар Здравков:

Снимката не дава визия за трагичното положение на тротоара. Такива са много тротоари в региона. Корените на дърветата са надигнали доста тротоара, плочките са счупени. Не количка, а човек в добра форма, в случай че не е със постоянни обувки, може да си контузи краката. Сниманият сектор (пред нашата къща:)) е непристъпен при навалял сняг. Дори след разчистване, доколкото е допустимо, си е търсене на белята да се минава.

Хората слизат на платното в коловозите от колите. Повърхностните корени е трябвало да се режат преди 15 - 20 години. Сега ремонтът е доста сложна задача. Трябват циркуляри с твърдосплавни пластини и доста, доста ръчно копаене. Преди това е несериозно да се приказва за плочки. Песимистично съм надъхан, като знам дребните запаси, които отделя
общината за поддържане на дърветата по тротоарите в града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР