Голяма част от света се готви за втората вълна на

...
Голяма част от света се готви за втората вълна на
Коментари Харесай

Credit Suisse: Азия ще бъде устойчива при втората вълна на коронавируса

Голяма част от света се готви за втората вълна на епидемията от ковид, само че икономическото въздействие върху Азия евентуално ще бъде лимитирано, защото районът ще остане резистентен, предвижда пълководец на банка Credit Suisse, представен от Си Ен Би Си.

Съединени американски щати и редица страни в Европа през последните дни още веднъж регистрират увеличение на случаите на Ковид-19, на доста места даже до нови рекордни стойности.

Трябва да погледнем към смяната в потребителските привички, които настъпиха в западните страни от началото на пандемията. Макар разноските за услуги в редица страни да се сринаха от началото на епидемията, следим пренасочване на потребителските привички от услугите към стоките, а това дава опция на износа на Азия да се усили през последните месеци, показва Дан Файнман, почитан специалист на банката за Азиатско-тихоокеанския район.

Докато това пренасочване на потреблението в западните страни продължава, вредите за Азия от втората вълна на Запад в действителност могат да бъдат много лимитирани, добавя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР