Голяма част от сделките с недвижимости, особено след имотната криза

...
Голяма част от сделките с недвижимости, особено след имотната криза
Коментари Харесай

Пренебрегнати имоти, от които се печели добре

Голяма част от покупко-продажбите с недвижимости, изключително след имотната рецесия през 2008 година, са за инвестиция. Търсенето е фокусирано върху такива, от които може елементарно да се печели, а точно жилищата. Оказва се, обаче има и различен тип атрактивни нежилищни парцели, които са „ удобни” за правене на бизнес. Доказателство е протичащото се на имотния пазар в Москва. От 50% на 65% е скочило в границите на една година търсенето от страна на дребния бизнес към нежилищни парцели с повърхност до 50 кв.м. Помещенията се употребяват най-много за кафенета и фризьорски салони.

Поради високото търсене на дребни парцели множеството купувачи ги получават посредством аукцион. Средно за един парцел има шест претенденти. „ Най-търсеният парцел беше помещение от 43 кв.м., ситуирано на първия етаж от жилищна постройка. За него наддаваха 30 претендента. По време на аукциона цената му скочи със 110% над в началото обявената”, споделя Генадий Дьогтев, началник на общинския департамент по конкурентна политика.

Към момента в съветската столица се оферират едвам 39 дребни нежилищни пространства. Големината им варира от 4 до 50 кв.м., а цената – от 148 000 рубли до 6.3 млн. рубли според от площта и местоположението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР