Голяма част от проблемите идват от заявената претенция за антисистемност

...
Голяма част от проблемите идват от заявената претенция за антисистемност
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Партиите на промяната закрепват статуквото

Голяма част от проблемите идват от декларираната рекламация за антисистемност на партиите на митинга. Те не си дадоха сметка, че с доста от дейностите си способстваха за закрепване на статуквото. Този коментар направи в предаването „ Политически НЕкоректно “ на БНР Янаки Стоилов, длъжностен министър на правораздаването във втори длъжностен кабинет на Стефан Янев.

Стоилов уточни, че с него не са били обсъждани общи дейности по образуването на новия политически план на Асен Василев и Кирил Петков “Продължаваме смяната “.

Всяка нова партия, която се образува, е евентуален съперник на останалите и постоянно е в по-благоприятна обстановка, сподели Янаки Стоилов.

По думите му Петков и Василев са измежду министрите, които имат максимален принос в слагането на въпросите за неприятните практики и корупцията от предишните години. Според Стоилов целият длъжностен кабинет е получил невиждана поддръжка и това дава положителни условия за старт.

„ За мен Асен Василев носи доста повече капацитет като настоящ управленец, в сравнение с като партиец “, добави правосъдният министър.

Преди 5 години Българска социалистическа партия предложи кандидатурата на Румен Радев, неговата акция мина през структурите на Българска социалистическа партия, въпреки и с предприемчив комитет, напомни Янаки Стоилов, само че посочи, че в този момент „ няма по какъв начин да се мине през същата вода - Българска социалистическа партия да има същата неповторима роля “.

В дълбоката рецесия, в която се намира страната, може би не е неприятно този път да има политическа еднопосочност на индивида, който ще завоюва президентските избори и партиите, които ще излъчат държавно управление, разяснява Стоилов.

Запитан има ли връзка сред тематиката за мандата на основния прокурор Иван Гешев и възможната роля на Янаки Стоилов като предстоящ парламентарен арбитър, министърът на правораздаването изрично съобщи: „ Няма никакви условия за моето встъпване като министър или някакви други кариерни развития, които да са били обвързани с въпроса за това какво е моето отношение, институционално, към процедурата за оставка на основния прокурор. Такъв жанр спекулации аз отбивам. “

Преминаването на Бюрото за отбрана на очевидците от прокуратурата към Министерството на правораздаването обезпечава по-добра опция за отбрана, посочи Стоилов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР