„Голяма част от политиките, които са заложени в коалиционното споразумение,

...
„Голяма част от политиките, които са заложени в коалиционното споразумение,
Коментари Харесай

Василев: Детските градини и яслите ще са безплатни от април

„ Голяма част от политиките, които са заложени в съдружното съглашение, няма по какъв начин да бъдат остойностени в този бюджет поради късото време. Но имаме планувана актуализация в средата на година, която ще включва всичко. Това е бюджет, който се пробва да реализира трайна смяна в параметрите и траекторията на икономическия напредък на страната”. Това съобщи финансовият министър Асен Василев, който показа акцентите във финансовата рамка за 2022 година.За първи път от 1997-ма година страната ни влезе в новата година без призната финансова рамка.

В бюджета има три съществени акцента – повишаване на финансовите вложения, повишаване на вложенията в хора и обществена правдивост и подсигуряване на съответен стандарт на живот за всички български жители.

„ Заложен е растеж на Брутният вътрешен продукт от 4,8 на 100. Заложено е понижение на безработицата и недостиг без Коронавирус ограниченията от 2,5 на 100, а с тях 4,5 процента”, уточни Василев.

Предвидено е и удвояване на финансовите вложения.

Детските градини и яслите ще са безвъзмездни в цялата страна от април.

Отделно ще има и обезщетения за родителите, за чиито деца няма място в детските заведения. Те ще се изплащат и за деца до 3-годишна възраст.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР