Голяма част от пакетите на посрещане на Нова година у

...
Голяма част от пакетите на посрещане на Нова година у
Коментари Харесай

За ЧНГ: В Турция 400 лв. за няколко дни, у нас толкова е едн...

Голяма част от пакетите на посрещане на Нова година у нас от дълго време са изчерпани. Това важи и за положителните хотели, и за къщите за посетители,  съобщи шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов в телевизионно изявление. Според него към 560 000 българи са резервирали пътувания към Коледа и Нова година. Ако се слеят празниците, се получава отмора от 10 дни, което е задоволително и за някоя екзотична дестинация. Тази година като обичани на българите се очертават Северна Африка, Дубай, Карибския басейн, както и балканските страни.

Между 11 и 17% по-скъпо ще излязат коледните и новогодишните празници по хотелите у нас. Според специалиста, повишаването е главно поради шоу програмата. " Собствениците на местата за настаняване не търсят облага, преценяват се, макар че имат доста разноски ", безапелационен е Румен Драганов.  Той назова и междинната цена за четиричленно семейство за нощувка – към 180-240 лева, като в нея не е включена храната и празничният куверт. С тях разходът отива към 400 лв.. 

България остава най-евтината дестинация за посрещане на празниците, тъй като могат да се изберат разнообразни варианти, съгласно желанията на туристите. От чужбинските предложения най-изгодно излиза в Турция - има пакети по 300-400 лева, което е колкото една празнична нощувка с храна в България, конкретизира той. „ Но това, което ще получите там и тук за тези пари, е друго. В Турция има цени и по 15 000 евро “, посочи шефът на Института за разбори и оценки в туризма. Както и у нас има апартамент в първокласен хотел във Велинград за 10 000 лв.. В Северна Гърция също могат да се намерят преференциални пакети, като да вземем за пример 400 лв. за три нощувки, три закуски, две вечери плюс една празнична точно на Нова година в Александропулис. 

Основните резервации, които вършат туристите, са за тридневни пакети. По-ларж са скиорите, които обаче търсят по-евтини места за настаняване, защото спортът им изисква доста разноски.

Около 70 000 посетители от чужбина се чака да дойдат у нас за коледните празници. Голяма част от тях са българи, които идват при фамилиите си. Те обичайно посещават хотели, балнеохотели, къщи за посетители и заведения за хранене и избират да прекарат празниците отвън дома, 

Оптимистична е прогнозата за туризма и за следващата година. Очаква се забележителен растеж на туристите. Около 1,2 млн. чужденци чакаме от декември до края на март, уточни Румен Драганов. Те не отиват единствено в зимните курорти, а и на градски, винен, селски туризъм. В планинските курорти отиват към 1/4 тях, пресметна специалистът в туризма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР