Голяма част от оръжието на Ислямска държава е произведено в

...
Голяма част от оръжието на Ислямска държава е произведено в
Коментари Харесай

Как съвременни български оръжия се озоваха при Ислямска държава?

Голяма част от оръжието на " Ислямска страна " е създадено в Източна Европа и в частност в България, настояват европейски специалисти.

Според следствие на " Журнал дьо диманш ", една част от снаряжението на ИДИЛ датира от 80-те години – времето на войната сред Иран и Ирак. Друга част обаче е създадена на Балканите сред 2005 година и 2014 година, съобщи бТВ.

Като образец се дават снаряди от 2010 година от оръжейния цех "Арсенал” в Казанлък. В Северен Ирак пък са открити голям брой бойни автомати, създадени през 2004 година още веднъж у нас.

Изпълнителният шеф на завода Христо Ибушев не е поискал да беседва с създателите на следствието. Служител от предприятието в Казанлък твърди пред "Журнал дьо диманш”, че има дълъг опит с поръчки на оръжие което, най-малко публично, отива за Саудитска Арабия.

 1943131

България бележи голям растеж на продажбите си на оръжия. Повишението е 7500% сред 2013 година и 2015 година, когато продажбите доближават 92 млн. евро.

Как това оръжие попада в ръцете на терористите? Според следствието, хаосът в района не е задоволително пояснение. Ролята на Саудитска Арабия е в центъра на въпросителните по пътя на оръжието за ИДИЛ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР