Голяма част от Латинска Америка е поразена от прекъсване на

...
Голяма част от Латинска Америка е поразена от прекъсване на
Коментари Харесай

Голяма част от Латинска Америка остана без ток

Голяма част от Латинска Америка е изумена от спиране на електроснабдяването, оповестиха локални медии, представени от ДПА и Би Би Си.

Аржентинската енергийна компания Едесур (Edesur) удостовери в Туитър, че Аржентина и Уругвай напълно са без ток поради солидна електрическа щета. Според аржентинския в. " Насион " Бразилия и Чили също са наранени, а Би би Си заяви за прекъсване в Парагвай.

Аржентински медии оповестиха, че спирането на електрозахранването се е случило малко след 07:00 часа локално време, което е предизвикало прекъсване на влаковете, съобщи Би Би Си. Аварията става в миг, когато хората в някои елементи на Аржентина се тръгвали да гласоподават на локални избори.

Министърът на енергетиката на страната Густаво Лопетеги съобщи, че аргументите за срутва на електрическата система към момента не са избрани и процесът на възобновяване на тока може да отнеме няколко часа.

Общото население на Аржентина и Уругвай е към 48 милиона души. Сред засегнатите провинции в Аржентина са Санта Фе, Сан Луис, Формоза, Ла Риоха, Чубут, Кордоба и Мендоса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР