Голяма част от жени на възраст над 40 години забравят

Голяма част от жени на възраст над 40 години забравят ...

Красива след 40: Как да се грижите за кожата си?


Голяма част от жени на възраст над 40 години забравят да се грижат за себе си. Натовареното им ежедневие ги възпрепятства да обръщат внимание на себе си и те се ограничават само до грижа за лицето. Всички те знаят силата на ретинола, хиалуроновата киселина и серума с витамин С, но понякога цялото това внимание към лицето излиза доста скъпо.

Пренебрегването на останалата част от кожата може и да не изглежда като голям проблем, но всъщност е. Според дерматолога д-р Мона Гохара, това е една огромна грешка, която повечето жени след 40 правят. Тя споделя, че кожата по цялото тяло има нужда от грижа, независимо дали е видима за околните, или не. Затова тя предлага четири области, които дамите често пренебрегват и как да се грижат за тях.

Ето какво не трябва да пропускате по време на рутината си:

Ръце

"Ръцете са изложени на също толкова външни фактори като лицето, но не се грижим за тях по същия начин", казва д-р Гохара пред InStyle. Тя предлага да нанасяте широкоспектърен слънцезащитен крем с най-малко 30-и фактор, когато излизате и особено когато шофирате.

Д-р Гохара също така използва задната част на дланта си като палитра за смесване на продуктите, които поставя върху лицето. Затова, когато изтисти грима си оттам, трябва да се погрижи за кожата и да я хидратира достатъчно. На помощ идват леки кремове за ръце с алое вера и хидратиращи съставки, които не създават усещане за тежест, но в същото време подсилват кожната бариера.

Пети


С напредването на възрастта е важно да запомним да проявяваме любов към краката си и по-специално петите. "Те поемат цялата ни тежест и често изпитват неприятности, ако живеем в умерен климат", казва д-р Гохара. Тя препоръчва използването на продукти с алфа хидрокси киселина и/или кербамид и след това всичко се запечатва с вазелин.

Както при всяко нещо, свързано с кожата, важното тук е да бъдете последователни. Придобийте навика да си мажете петите с кремове и мехлеми и след това да обуете чифт памучни чорапи, за да сте сигурни, че всички продукти ще останат на мястото си.

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg