Голяма част от избирателите от малките градове и селата в

...
Голяма част от избирателите от малките градове и селата в
Коментари Харесай

Подбалканът се бетонира в червено

Голяма част от гласоподавателите от дребните градове и селата в Подбалкана и Пловдивско имат нов любимец, като дадоха доверието си в тези избори на групировката на Слави Трифонов „ ИТН “. Те избраха да гласоподават за партията на шоумена. Фактът, че Слави влиза от малкия екран всяка вечер в домовете на хората го прави непосредствен на публиката. Макар той да не е дефинирал обществено платформа, най-общо неговите полезности са ясни на тази аудитория.

От 17 Пловдивски МИР „ ИТН “ ще има най-малко двама свои представители в Народното събрание. Единият от тях ще е Лъчезар Бакърджиев от Карлово, който е трети в листата след Тошко Йорданов и Танер Кадир Тюркоглу. Бакърджиев е и ръководител на предизборните щабове на ИТН в 16 и 17 МИР.

ИТН е трета политическа мощ в Карлово, там тя събира 3862 гласа и е на по-малко от 300 гласа след ГЕРБ, която пък е втора мощ с 4158 гласа. Сопот, другата подбалканска община, изрично дава гласа си за партия на Слави Трифонов – на нея се доверяват 1 121 гласоподаватели – това са близо половината от гласувалите в неделя.

В Хисаря партията на шоумена е трета с 950 гласа. Същото е ситуацията и в община Брезово, където Има Такъв Народ има 330 гласа.

Регионът на север от Пловдив продължава да бъде алена цитадела в парламентарните избори, макар че локалната власт в три от общините се държи от ГЕРБ-СДС към този момент няколко мандата. Повече гласоподаватели от Карловско гласоподаваха за социалистите. Червените надделяха ГЕРБ-СДС с 428 гласа във възрожденската община. Резултатът е 4586 за Българска социалистическа партия против 4518 за ГЕРБ. Тази наклонност да гласоподават повече за Българска социалистическа партия на парламентарни избори се резервира и в Хисаря, където социалистите също са първа мощ с 1201 гласа, при 889 за ГЕРБ, и в община Брезово – 853 гласа за Българска социалистическа партия и 615 за ГЕРБ. А в Карлово, Хисаря и Брезово кметовете на общините са от обединението ГЕРБ-СДС. В работническия Сопот Българска социалистическа партия е втора политическа мощ след „ ИТН “.

Макар да не е първа политическа мощ ГЕРБ също ще изпрати най-вероятно двама народни представители от 17-МИР. Освен лидерката на листата Дани Каназирева в някогашния партиен дом ще влезе или Данка Люртова от Карлово, втора в листата на ГЕРБ, или Младен Шишков от Раковски, който по неокончателни данни има 1820 преференции.

Прави усещане още, че Демократична България на Христо Иванов, която образува голямата част от вота си в София, не е измежду най-предпочитаните участници в изборите в дребните градове и селата. В община Карлово Демократична България е шеста, шеста е в община Хисаря, също и в Брезово и Сопот. Преди нея изрично е „ Изправи се! Мутри вън! “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР