Голяма част от исканията на миньорите и енергетиците са включени

...
Голяма част от исканията на миньорите и енергетиците са включени
Коментари Харесай

Петков за протеста на енергетиците: Споразумението включва голяма част от исканията

Голяма част от настояванията на миньорите и енергетиците са включени в съглашението сред държавното управление и протестиращите. Това съобщи в събота във Варна съпредседателят на   " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков, представен от Българска национална телевизия.

Вече бе гласувана  недоволните. Държавата няма да лимитира въглищните мощности до 2038 година и протестиращите би трябвало да се приберат по домовете си, сподели още той.

Припомняме, че  

Блокираните основни пътища обаче се оказаха незадоволителни за протестиращите, заради което се насочили към обходния път на затворената Автомагистрала " Тракия ". Миньори и енергетици пробвали да блокират и него към 11 ч. Последвало предписание на полицията пътното платно да бъде освободено, само че протестиращите не се подчинили. В резултат на това има и задържани, заяви шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора.

Поради засиления трафик се образуваха колони от коли, само че пътят бе пристъпен. Автомагистрала " Тракия " и детелината край Стара Загора останаха блокирана от Чирпан до Нова Загора, а също и пътя Хасково - Стара Загора.
 Миньори и енергетици не подвигат блокадите на Автомагистрала
Миньори и енергетици не подвигат блокадите на Автомагистрала " Тракия " и Прохода на републиката

Протестът им става неопределен

Кабинетът " Денков/Габриел " актуализира Пътната карта за климатична индиферентност в частта за разполагаеми маневрени и базови мощности , оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

С актуализацията се цели Пътната карта да се приведе в сходство със т.г. в Народното събрание Споразумение сред министър-председателя, членове на Министерския съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш " Енергетика ", поради . На идващия ден съглашението и от Народното събрание.

Решението за актуализиране на Пътната карта за климатична индиферентност бе признато неприсъствено. С смяната от документа отпадат избраните по-рано междинни стойности за 2026 година, 2030 година и 2035 година за енергийните мощности за преправка на въглища , в процеса на прекъсването им в сходство с общата политика на Европейския съюз. междинни стойности за въглищните мощности ще бъдат прецизирани по време на предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), както допуска и решението на Народното събрание от 12 януари 2023 година
 Денков не може да подсигурява работата на миньори и енергетици до пенсия
Денков не може да подсигурява работата на миньори и енергетици до пенсия

Правителството се съобразило доколкото е допустимо с настояванията на миньорите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР