Голяма част от интернет потребителите трудно могат да си представят

...
Голяма част от интернет потребителите трудно могат да си представят
Коментари Харесай

Близо пет пъти се е увеличил броят на активните 5G абонати в мрежата на А1

Голяма част от интернет потребителите мъчно могат да си показват живота без своя смарт телефон, таблет или компютър. Те употребяват мрежата все по-активно както за работа, по този начин и за забавление, и връзката би трябвало да е бърза и без спиране. В устрема си към светкавична скорост доста от потребителите се насочват към 5G мрежите.

Това демонстрират и любопитни данни на А1 за генерирания трафик и дейните интернет консуматори на своята 5G мрежа, оповестени по случай първата годишнина на. От старта на своята 5G мрежа до момента компанията регистрира 441% растеж на дейните 5G клиенти.  

Данните сочат, че опциите на 5G ULTRA се употребяват интензивно от потребителите и през същия интервал трафикът е скочил съвсем осем пъти (776%). Само за месец октомври обменът на данни доближава до над 90 терабайта през 5G.   





Бързата скорост на 5G ULTRA притегля потребителите

Основната причина за интереса на потребителите към 5G са бързите скорости, предоставяни от технологията от ново потомство. предлага 3,5 пъти по-бърза междинна скорост по отношение на 4G. A пиковите стойности при събаряне доближават до над 1000 Mbps, което е 10 пъти по-бързо от скоростта на домашния интернет (средно 100 Mbps).  

Международната организация отличи 5G ULTRA за най-бързата 5G мрежа в България въз основата на над 22 000 теста, направени от консуматори. През месец октомври в 9 града у нас на асоциация „ “ откри, че 5G ULTRA има най-бързи междинни скорости на събаряне и качване от всички снабдители на 5G услуги.  



Къде употребяват 5G ULTRA най-активно

Най-активните консуматори на 5G в мрежата на А1 са от София. Генерираният трафик от столицата е 54%, до момента в който на второ и трето място са Варна и Пловдив, надлежно с 9% и 8%. След тях е Бургас с 5%. Топ 6 по генериран 5G трафик се добавя от Стара Загора и Велико Търново с по 3%.

Любопитен факт е, че през летния сезон генерираният трафик към 5G ULTRA в известните курорти Слънчев бряг и Несебър е бил съпоставим с генерирания продан данни надлежно в Стара Загора и Плевен.   

Все по-голям избор от 5G устройства и 5G услуги

Интересът към новаторската 5G технология от страна на потребителите води и до засилено търсене на нови устройства, които са съвместими с петото потомство мрежи. А1 споделя, че непрекъснато уголемява своето портфолио от интегрирани в 5G ULTRA смарт телефони, като броя им надвишава 40 модела от водещи производители. Глобалният тренд е съвсем всички нови модели смарт телефони да са с опция за свързване с 5G и това ще докара до още по-голямо многообразие на българския пазар отсега нататък.

А1 предлага няколко тарифни проекта с достъп до 5G, в това число с неограничени мегабайти и с опция за прибавяне на разнообразни цифрови услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР