Голяма част от храните съхраняваме в хладилник дори и ако

...
Голяма част от храните съхраняваме в хладилник дори и ако
Коментари Харесай

13 храни, които се развалят, след като ги сложим в хладилника

Голяма част от храните съхраняваме в ледник даже и в случай че това не е належащо. Правим го поради убеждението, че по този метод свежестта им ще се резервира по-дълго. В множеството случаи охлаждането не вреди, само че въпреки всичко има храни, които губят усета и трансформират текстурата, когато ги съхраняваме в ледник. Ето кои са те.

1. Сурови картофи
Те би трябвало да се съхраняват на ветровито и мрачно, само че не и на студено. Нишестето, съдържащо се в тях, стартира да се разпада и това се отразява отрицателно на усета им.

2. Лук
При предпазване в ледник, лукът стартира да мухлясва и гние от вътрешната страна. Също по този начин той може да съобщи своя аромат на други артикули.

3. Чесън
Когато се съхранява в ледник, той губи типичната заостреност на усета си. 
4. Пчелен мед
В хладилника той кристализира и става корав. Този артикул би трябвало да се съхранява при стайна температура надалеч от слънчева светлина.

5. Хляб
Хлябът участва на рафта на хладилника на всяка трета стопанка. Студът го изсушава и той към този момент няма да има същия усет, даже и след стопляне. 
6. Ядки
 7 трика, с които да поддържате хладилника чист 7 трика, с които да поддържате хладилника чист
Поддържането на хигиена в хладилника не е лесна задача, изключително в случай че той е претъпкан с храна. Вместо да чистите мръсотията, пробвайте да...
От една страна, съхранението на ядките в хладилника, удължава тяхната продължителност. Но в същото време те губят усета си и поемат от мириса на останалите храни. Съхранявайте ги в херметически затворен съд при стайна температура. 
7. Домати
Ако желаете да ги запазите свежи, съхранявайте ги на стайна температура. Не забравяйте, че в магазина те не са в студените секции.

8. Пикантен сос
Поради огромното количество оцет, който всмуква бактериите, пикантният сос не се нуждае от изстудяване даже когато е отворен.

9. Шоколадово ядково масло
В хладилника то ще се трансформира в камък.  Следователно, никога не би трябвало да го поставяте там, в случай че не желаете по-късно да ви се наложи да го " размразявате ".

10. Ябълки и круши
 Учени: Не съхранявайте доматите в ледник! Учени: Не съхранявайте доматите в ледник!
Ако сте един от тези, които държат домати в хладилника, то това проучване евентуално ще ви накара да измененията навиците си. Разбира се,...
Хрупкавостта и сочността им понижава, когато се съхраняват в ледник. Можете да ги охладите преди консумация. Но никога не ги оставяйте за дълго в хладилника.

11. Цитрусови плодове
Всички те не понасят ниските температури. Най-добре е да се съхраняват при стайна температура и да се употребяват допустимо най-скоро след покупката им.
12. Банани
Ако ги сложите в хладилника, тяхната повърхнина бързо ще се покрие с тъмни точки, те потъмняват и стават безвкусни. Оптималната температура за съхранението им е +12 градуса.

13. Пъпеш
Да, изваден от хладилника в парещ августовски ден, пъпешът има съвършен усет. Но може да го съхранявате там, откакто към този момент го нарежете на части, а не цялостен.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР