Голяма част от хората не искат да се регистрират като

...
Голяма част от хората не искат да се регистрират като
Коментари Харесай

Ковид зоните не работят, джипита искат протокол за лечение на бременни и деца с коронавирус

Голяма част от хората не желаят да се записват като заболели от ковид, родителите отхвърлят да изследват децата си. Математиците споделят цифри, само че от 3 до 5 пъти би трябвало да се умножи броят на заболелите, посочени в Информационната система. Това разяснява Георги Миндов, ръководител на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари , пред Българска национална телевизия.

Миндов добави, че в действителност омикрон протича доста леко, само че казусът е, че циркулират и другите варианти - делта и алфа . Именно при инфектирани с тях пациенти са затрудненията, сподели той. Георги Миндов уточни проучване на Британския институт по надзор на болесттите, съгласно който смъртността в Съединени американски щати от омикрон е 9 на 1000, 14 на 1000 от делта, 16 на 1000 за алфа, старите разновидности имат по-голяма податливост от протичане. Да не си вършим смешка, изключително в случай че не сме имунизираме, предизвести Миндов.

Общопрактикуващите лекарите са изморени, всичко е на наша отговорност - предписания, рентген, лечения, всичко се върти към това да не влезе индивидът в болница , изясни той. Има протокол, само че не и за деца, подложен е въпросът пред Педиатрията. Няма протокол и за лечение на бременни. Георги Миндов даде образец, че предходната седмица джипи е имал случай е питал по какъв начин да лекува бременна заболяла с ковид жена. При джипитата има ваксини, всички типове, хората се имунизират, вършат се бустери, сподели още той.

На въпроса дали се бракуват - той сподели, че са удължени от Европейската комисия по медикаментите. Ваксините са утвърдени на европейски равнище, да няма терзания, прикани Миндов. Той е безапелационен, че коронавирус зоните не са работещи, защото по-късно отиват пациентите с позитивен тест пред кабинетите на персоналните лекари, където се сместват с останалите, даде образец и с това, че в случай че се постановат проучвания и рентген отново болните са пред кабинетите на джипитата и в този смисъл коронавирус зоните нямат смисъл.

За 2022 година са заложени повече средства за джипитата на първа линия и като цяло за бранша. Очаквам да сме по-добре финансирани като бранш, залагаме към 100 млн.лв. за цяла България, нарастване, което не е имало, откогато е здравната промяна. Не се планува нарастване на потребителската такса за пациенти, уточни още Миндов. На въпроса дали би трябвало да се махне зеленият документ - той сподели, че в случай че се махнат в Европа, би трябвало да се отстранен и в България.
 Единният протокол за лекуване на COVID-19 - подготвен до края на юни
Единният протокол за лекуване на COVID-19 - подготвен до края на юни

Българският принос за амбулаторно лекуване на инфекцията бил огромен





Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР