Голяма част от енергийните компании вече публикуват доклади за екологичн

...
Голяма част от енергийните компании вече публикуват доклади за екологичн
Коментари Харесай

Компаниите за изкопаеми горива рискуват проекти за 1.6 трлн. долара

Голяма част от енергийните компании към този момент разгласяват отчети за екологичн резултати от плановете.

© Jim Tanner Още по тематиката
Натискът върху цените на петрола продължава
9 мар 2018
Саудитска Арабия е новата пазарна опция за автомобилните производители

След рухването на възбраната за шофиране на дамите продажбите се чака да се покачат
8 мар 2018
Очакванията за спад в търсенето на нефт са мощно пресилени

Статистиката демонстрира, че електрическите коли към момента не съставляват опасност за търсенето на суровината
6 мар 2018
ExxonMobil стопира общите си планове с " Роснефт "

Американската компания се отхвърля от редица проекти поради глобите против Русия
1 мар 2018 Kомпаниите за изкопаеми горива могат да изгубят към 1.6 трлн. $ в създаването на въглищни, газови и петролни залежи, в случай че Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменението на климата (Парижкото съглашение за климата) бъде напълно приложена до 2025 година, написа Financial Times.

Трилиони напразно

Сумата съставлява разликата сред плануваните от фирмите вложения сред 2018 и 2025 година и тези, които действително биха създали, в случай че настоящите законодателства бъдат променени по този начин, че да дават отговор на условията, заложени в парижкото климатично съглашение. Според настоящата законодателна рамка за запазване на околната среда фирмите за рандеман на изкопаеми горива биха създали вложения от 4.8 трлн. $ в създаването на нови залежи, които да задоволят публичните потребности от суровините до 2025 година В случай на изцяло приложение на Парижката спогодба за климата обаче търсенето на изкопаеми горива би намаляло доста, надлежно редуцирайки потребността от вложения до 3.3 трлн. $. Разработването на планове е муден и безценен развой, което слага фирмите в неизгодно състояние.

Проучването, извършено от анaлизаторската компания Carbon Тracker, акцентира един от главните въпроси пред енергийната промишленост – " до каква степен би трябвало да не престават да се наливат средства във въглеводороди в интервал на възходящо международно търсене на сила от възобновими енергийни източници ".

Фалшива сигурност

Според Андрю Грант, създател на отчета на Carbon Tracker, понастоящем държавните регулации даже не се приближават до споразуменията от Парижката спогодба за климата, направени през 2015 година С оглед на това вложенията в планове, построени върху устойчивостта на актуалните климатични регулации, наподобяват извънредно нерационално. В случай че страните пристъпят към по-активно съблюдаване на заложените в конвенцията съглашения, фирмите за рандеман на изкопаеми горива биха се сдобили с цялостен куп блокирани активи.
" Компаниите, които разчитат погрешно пазарните сигнали и влагат прекалено в петролни, газови и въглищни планове, основавайки се на подправено възприятие за сигурност, биха подвели вложителите, загубвайки милиарди от пазарните си капитализации ", декларира Грант.

Най-сериозен е рискът за петролната промишленост, където планове за 1.3 трлн. $ могат да изгубят икономическата си стойност, в случай че държавните управления наложат спомагателни цени върху вноса на нефт или затегнат условията за излъчванията на нездравословни частици, с цел да отговорят на условията на Парижката спогодба. При такова стичане на събитията най-силно ще усетят загубите американските и канадските добивни площадки заради високите разноски за употребата им. Въпреки това арабските петролни компании също ще усетят осезаемо резултата от смяната в екологичната политика.

" Енергийните компании би трябвало да са транспарантни по отношение на мисленето си за по-ниски доходи от въглеводородните горива и да убедят акционерите, че одобряват тези опасности съществено ", съобщи Грант.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР