Голяма част от децата са премръзнали и са извикали родителите

...
Голяма част от децата са премръзнали и са извикали родителите
Коментари Харесай

Сигнал до Tribune: Ученици от столичното СМГ стоят 3 часа на минус 5 градуса, за да ги тестват

Голяма част от децата са премръзнали и са извикали родителите да ги приберат
Повече от три часа учениците от столичното СМГ са държани на минусовите температури тази заран, с цел да бъдат тествани за коронавирус преди да влязат в учебно заведение. Родителите са ядосани и недоумяват, кой е измислил този безразсъден метод за изтезание на децата.

Преди дни до родителите е пуснато известие от шефа доктор Антоан Тонев, че който желае да пусне детето си присъствено ще би трябвало да попълни декларация и да приложи зелен документ на детето. Ако пък подобен няма, то учебното заведение е договорило преференциални цени за тестване в близка до образователното заведение лаборатория. Тестът на едно дете е на цена 8 лв.. За тези, които са първа промяна то трябвало да започва в 7:00 часа сутринта, а резултатите отивали непосредствено в учебното заведение. Оказва се обаче, че схемата изобщо не е проработила и децата стояли три часа на минус 5 градуса, с цел да чакат заветното тестване. Не единствено, че пропуснали първите си часове, само че и огромна част от тях не били готови за рисковите условия.

Гневни родители сигнализират до медията ни, че не дребна част от учениците се обадили на родителите си и помолили да ги приберат, тъй като към този момент не усещали крайниците, без значение от резултатите на тестванията, те няма да участват в часовете. Освен всичко останало, с цел да бъдат тествани децата би трябвало да не са пили и яли, което още повече усложнява обстановката.

Родителите се тормозят, че огромна част от учениците, които с часове са стояли на минусовите температури ще се разболеят, само че не от коронавирус, а от безхаберието на измислилите безумната скица за тестване.

Всички пострадали чакат пояснение от способените лица, за ужасяващото изтезание на децата и за какво се е стигнало до тук.

Последната заповед на служебния здравен министър е да се върнат присъствено децата след 5-ти клас. От здравното министерство обаче не си направиха труда да обезпечат безвъзмездни проби или каквато и да е организация. На процедура Кацаров реши да трансферира цялата отговорност на учебните заведения и родителите, които сами да обезпечават тестването.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР