Голяма част от 4-те милиона лева, които банкерката от Уникредит

...
Голяма част от 4-те милиона лева, които банкерката от Уникредит
Коментари Харесай

Банкерката, откраднала 4-те милиона на Мартин Петров, е измамила не само него, но и други именити българи

Голяма част от 4-те милиона лв., които банкерката от „ Уникредит банк “ Ирина Аткова съумя да източи от сметките на футболната звезда от близкото минало Мартин Петров, са били профукани от нея и брачна половинка й Димитър Йовев из казина в София и други европейски градове. Това признаха пред „ Уикенд “ криминалисти, проверяващи наглата финансова машинация.
През лятото на 2017 година славния нападател на националния тим откри, че без негово познание назначената му като персонална банкерка от „ Уникредит “ Ирина Аткова в продължение на 10 години е отклонявала милионите му, като шашмата е траяла дори откакто финансистката е била отстранена от банката. Петров води правосъдно дело против „ Уникредит банк “, а юристите му се съмняват, че Аткова е имала съучастници във финансовата институция.

Заради избухналия обществен скандал изпълнителния шеф на „ Уникредит “ Левон Хампарцумян елегантно бе
отстранен от директорското кресло,
като бе преназначен за надзирател на трезора – пост, който му запазава високата заплата, само че го лишава от взимането на управителни решения. Случайно или не, само че отстраняването на Хампарцумян се случи дни преди в средата на месец декември 2018 година да започва правосъдния развой в Софийския апелативен съд, който Мартин Петров води против банката.
Аферистката Ирина Аткова пък е оповестена за търсене от Министерство на вътрешните работи, само че от нея няма никаква диря.

Според неофициална информация, високопоставената банкова чиновничка се укрива в ЮАР със фамилията си. Тя съумява да офейка от България на 10 октомври 2017 година, дни преди Мартин Петров обществено да оповести, че е жертва на брутална банкова машинация.
Основната версия, която криминалистите проверяват за обира над славния футболист е,
че персоналната му банкерка Ирина Аткова е
прибирала за себе си милионите.
Тя е прехвърляла големи суми от сметките на Мартин Петров към физически и юридически лица, които след това са се прибирали към нея.

Кражбите са стартирали през 2007 година, а пикът им е бил в интервала януари 2015- юли 2017 година, когато Аткова отклонява близо 3 милиона лв.. Смущаващ факт към следствието е, че банкерката оперира с парите на футболиста дори откакто е напуснала „ Уникредит “ през есента на 2016 година От трезора към момента нямат разумно пояснение за какво не са уведомили Мартин Петров повече от 10 месеца, че персоналната му банкерка е напуснала.
Запознати с следствието на измамата са безапелационни, че Ирина Аткова дълго време е задоволявала хазартната си взаимозависимост с милионите на Мартин Петров. „ Десетки нейни другари и сътрудници са признали пред криминалистите, че Ирина е била подвластна от
хазарта и е пръскала големи суми на рулетка, ротативки и покер из столичните казина.

Тя е измамила освен Мартин Петров, само че и други именити българи, като парите им са отивали по казината. Съпругът на Ирина Аткова – Димитър, също е комарджия. Той не напускаше казината, а неведнъж компания му правеше братът на Богдана Карадочева – Бойчо. Между другото, той също е бил ограбен от банкерката и мъжът й – дал им е над 200 000 лв., които сякаш трябвало да бъдат вложени във фондове “, настояват осведомени с проблема.
Неотдавна естрадната певица Богдана Карадочева също призна, че е била жертва на машинация от страна на Ирина Аткова. Според думите на Карадочева, аферистката, ограбила Мартин Петров, неведнъж нямала пари даже за храна и тя й услужвала с по 100-200 лв.. Този подробност ускорява подозренията, че

банкерката е профуквала на комар милионите, които е отклонявала от клиентите си. Друга известна българска певица – Нора Нова, също замалко да бъде ограбена от чевръстата финансова аферистка. Банкерката убеждавала певицата да й дaдe нaд 100 000 eвpo oт пpoдaжбa нa имoт, ĸoитo тя дa „ инвecтиpa ”. За благополучие, Нора Нова се усъмнила в честността на Ирина Аткова и не е измежду излъганите от нея.
Същевременно в изявление пред Би Ти Ви през уикенда, Мартин Петров описа по какъв начин след експлоадирането на абсурда с изчезналите му милиони от банковите сметки, от „ Уникредит “ му пратили писмо, с което го канят да се яви в офиса на банката, с цел да му бъде възобновена някаква сума. Когато отишъл, се оказало, че му оферират eдва 10% от изчезналата сума. „ Може би желаеха по този начин да го създадат. Аз да се съглася да взема тази обикновена сума и да се завърши със случая и да кажат: „ Ето, той взе сумата. Наистина доста боли, когато хора с чист труд са си изкарали парите и по подобен метод да бъдат ограбени и по-късно банката да се прави на ощипана, макар че е позволила в редиците си подобен чиновник “, ожали се футболистът. Той отказал да вземе

смехотворната отплата от банката. „ Аз ги попитах: „ Добре де, тези пари в коя сметка са? При състояние, че аз към момента имам сметки при вас, които към момента не са затворени “. И те ми споделиха: „ В една сметка, която ние сме разкрили “. Какво ще рече една сметка? И не ми и споделят от кое място идват тези пари. Как са решили в случай, че преди три месеца ми изпращат мейл, че не би трябвало да ми възстановят нито един лев, след три месеца те вземат решение да ми възстановят. Как, за какво и от къде, и по какъв начин? “, попита Мартин Петров.

Той разкри, че по време на договарянията с банката, от финансовата институция категорично настояли той да се яви в офиса им самичък, а не с юристи, евентуално надявайки се да съумеят да се възползват от семплите му юридически и банкови знания.
Съдебният развой, който Мартин Петров води против „ Уникредит банк “, евентуално ще се точи най-малко 2-3 години. В обезверен опит да се спасят от тежка финансова санкция и репутационен срив, от управата на трезора пробват да насочат радследващите към версията, че Петров е поддържал извънредно близки връзки с Ирина Аткова и самичък й е дал пълномощия тя да оперира с електронния му автограф и да подрежда платежни интервенции. Първоначално се смяташе, че мошеничката е била държанка на футболиста, само че той се кълне, че това въобще не е правилно.
Инфо: ХотАрена


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР