Голяма българска делегация пристигна на посещение в Крим. Тя включва

...
Голяма българска делегация пристигна на посещение в Крим. Тя включва
Коментари Харесай

Делегация от България пристигна в Крим за международен фестивал

Голяма българска делегация дойде на посещаване в Крим. Тя включва представители на бизнеса и университетските среди, заяви ръководителят на българската самостоятелна културна асоциация " Паисий Хилендарски " в Крим Иван Абажер.
" В делегацията вземат участие представители на обществеността, бизнеса, науката, политически анализатори и публицисти от авторитетни издания. Те ще вземат участие в нашия Международен фестивал на българската просвета " Български срещи ". Делегацията се състои от 10 души. При завръщането си вкъщи, те ще могат да опишат за действителната обстановка на полуострова “, сподели за РИА Новости Абажер.
Фестивалът ще се организира от 7 до 11 септември. В рамките му ще се организира научно-практическа конференция " Единен свят на кирилица ", на която ще бъде показана книгата албум " Българите. Връщане към корените ", отбелязва още БГНЕС.
Абажер акцентира, че задачата на фестивала е освен популяризирането на българската просвета в Крим, само че и на самия Крим измежду българите, живеещи в разнообразни страни. Тя се състои и в поощряване на развиването на културни, туристически и стопански връзки сред Крим и България.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР