Голям скандал се заформя в партията на Слави Трифонов Има

...
Голям скандал се заформя в партията на Слави Трифонов Има
Коментари Харесай

Скандал в партията на Слави! Тошко Йорданов: Ще ви почерня живота!

 Голям скандал се заформя в партията на Слави Трифонов " ИТН “. В медиите се популяризира отворено писмо от Георги Йорданов, съгласно което Тошко Йорданов е заплашвал хора, които могат да станат депутати с преференции

Георги Йорданов се показва като регионален координатор на " Има Такъв народ “ в Монтана, напуща партията след скандал. За това приказва в  това отворено писмо:

ОТВОРЕНО ПИСМО

до Слави Трифонов ръководител на Политическа партия “Има Такъв Народ "

Слави,

Пише ти регионалният координатор на Монтана, Георги Йорданов.

Много мислих дали да премълча и този път, само че още не мога да се опомня от заканата на Тошко Йорданов, с която стартира срещата на координаторите на “Има подобен народ " в края на предходната седмица.

И в случай че трябваше да му отвърна уместно, просто трябваше да не му записвам листата, вашата, спуснатата листа. Но мен тук всички ме познават. Аз съм непретенциозен и честен човек и съм се научил да не откликвам на подлеца с измама, тъй като по този начин ставам като него.

Когато аз и хората от Монтана дойдохме на първото и второто заседание за регистрация на партията ти, ние бяхме там в качеството си на млади и стимулирани хора, представляващи желанието на мнозина да се развиват и да живеят по-добър живот в Северозапада.

Същия оня Северозапад, на който твоите сценаристи постоянно се подиграват в шоуто. И не дойдохме, тъй като сме безработни или умрели от апетит в Монтана, а тъй като бяхме повярвали на желанието ти да въведеш повече почтеност в политиката, да дадеш път на млади и уважавани хора, да имаме всички ние правото да избираме персони, а не спуснати комфортни партийци.

При първата ни среща с Тошко Йорданов и Виктория Василева обещанията бяха напълно разнообразни от това което следим в този момент – говорихме за мажоритарен избор, за персони познати в обществото, говорихме за това по какъв начин ще се допитват до организациите и до нас и по какъв начин дружно ще променим системата, а се оказа, че нямаме право да взимаме, каквито и да са решения.

Имаме право единствено да събираме членски импорт, да осигурим пространства за офиси, да плащаме разноските, да агитираме и да търсим нови членове.

Ние сме локални хора, когато агитираме го вършим не от екрана, а на срещи с хора.

Живи срещи, където няма сюжет и заучени реплики. Аз няколко пъти питах за програмата, тъй като питат и мен. Питат ме какво ще създадем, по какъв начин, с кого. Но не мога да отговоря, тъй като ми беше казано, че не е моя работа, че когато му пристигна времето има кой да дава отговор за политиката на партията, че програмата ще ни я обяснят, само че след това.

Е, по какъв начин да обясня, че съм за? Хората ме питат: За какво тъкмо си? И по какъв начин и с кого ще го извършите? Кой от нашите ще ни съставлява там в случай че спечелите?

Аз съм “поел риска " да пребивавам в Монтана – нещо с което някои хора, които вие подредихте в листите си не могат да се похвалят. А спускането на такива хора в листи е процедура на тези другите партии. Защо го позволихте тогава?

В редиците на нашата партия, тази на която към момента съм член, има хора от дълбините на Съюз на демократичните сили, които са били отхвърлени, има и такива, които сега са в Народното Събрание, като специалисти в избрани комисии и получават заплата от същите тези, които са на власт сега. Тоест те и през днешния ден могат да влияят и да ръководят посредством своята експертиза. Тези хора са писали нашата стратегия. В тях какво ново има?!

След като са имали достъп до властта до в този момент за какво не са се възползвали и не са разработвали качествени стратегии? Ако вие се гордеете с тези хора – аз не се гордея, а и не им имам вяра.

Когато последно питах за програмата ми беше казано, че тя ще бъде оповестена в ефира на Телевизия ⅞ като изненада. Как да накарам хората да гласоподават за тази партия, като концепциите заложени в програмата занапред щяха да изненадват и самия мен? Как очаквате такова сляпо доверие? Все отново вие сте артист, а тези, които ви пишат сюжета от дълго време са изгубили връзка с действителността.

Взех решението да стана партиен член за първи път във вашата партия. Вашето отношение и това на вашия сценарист Тошко към нас, като район, през днешния ден ме кара да се срамя. Заемам поста на регионален координатор все още – повече не желая да съм подобен.

Явно съм сбъркал за Вас. Все отново Ви обръщам внимание – всички споделят, че ще оберете вълната и недоволството, че ще съберете доста хора които ще вкарат Вас и тези към Вас в Народното събрание. Ако в миналото имате опция да извършите нещо и в случай че в миналото сте бил откровен в желанията си – обърнете внимание на това което вашето партийно управление позволи да се случи тук в Монтана. Живота не е телевизионно шоу.

Както споделих – Монтанчани ме познават добре, по тази причина избирам да изляза в този момент.

Подредили сте листа, без да питате локалната организация, без въобще да се поинтересувате кого и за какво предлагаме. Образът който се пробвате да създадете в Северозападното шоу на елементарни или глупави или необразовани може би Ви е подвел. А при положение, че в действителност вярвате на този облик допускам, че сте съдили по вашите представители от този район и метода, по който те самите се възприемат. Ние обаче сме други и желаеме друго отношение.

Аз отхвърлих да вземам участие в листата при номинациите в региона, само че застанах зад млади, образовани и уважавани локални хора, макар че ми бе показано ясно, че управлението не се интересува от мнението ни.

Дали, тъй като не ви събрахме желаната сума от 10 000 лв. за предизборна платформа или тъй като, както Тошко сподели: “Има доста хора, на които е дадено.. " или тъй като смятате хората тук за глупави и обезверени, не зная. Но вие даже и не се срещнахте и не изслушахте нашите номинации. Явно имате други задължения за района ни или той въобще не ви интересува.

Искам да знаете кое ме накара да реша да напусна партията ви и поста на регионален координатор. За да разпитате какво се случва по другите области и райони и да не се залъгвате, че това, което се случва е хубаво. Няма да ви пиша за високомерното отношение на подчинените ви, нито за това, че нито един път не попитахте какви са проблемите на региона ни и какво бихме желали да се промени.

Ще ви дам един елементарен образец за това какво е да се самозабравиш единствено при миризмата на власт: На последната среща на регионалните координатори влизайки в помещението Тошко Йорданов – заплашително съобщи, че в случай че някой има желанието да става народен представител с преференции – да знае, че “ще му почерни живота " …(ДО ТУК С МАЖОРИТАРНИЯ ИЗБОР!!!)

Всъщност, може би още по-възмущаващото бе това, че никой не възрази на заканата.

Координаторите забиха погледи в земята и не издадоха и тон.

Аз никому в живота не съм разрешавал да ме унижава. Помислих си какво би станало в случай че се завъртя и му изпратя една монтанска по самозабравилата се зурла, само че си помислих и за хората, които бях предиздвикал да станат членове, помислих си и за ентусиазма, с който започнахме това начинчние. И взех решение да помисля. Да събера общинските координатори и да беседвам първо с тях. Дължах им го.

Подобно отношение е неприемливо. Стана ми ясно, че вие желаете да влязат в Народното събрание тези, с които имате някакви сделки. А и такива, които мълчат и слушат. Какъв е смисъла от партия, която вкарва такива правила и дисциплинираност, липса на бистрота и втурване на решенията от горе по допустимо най-грубия метод? Такива партии към този момент си има, че и даже са по-демократични от вашата.

Няколко дни се чудих по какъв начин по този начин едно говорите, а друго става. Спомних си и за изявлението ви с и май взе да ми излиза наяве, че си вършиме опит с нас, запалянковците. Страх ме е да помисля в случай че се окаже, че неслучайно по този начин си вършиме партията..

Затова се оправдавам на всички, които убеждавах, че “Има подобен народ " е опция. И го върша през днешния ден, преди да стартира акцията. Извинявам се на своите съграждани. Аз самия съм се заблуждавал.

На господин Йорданов особено желая да кажа – рано е да стартирате със заканите. Ние сме претърпяли доста държавни управления, с които не сме били съгласни и доста ръководещи, с които не сме мислили еднообразно. Не Вие сте ни нужни, а ние на Вас. Ако това не го разбирате тъпо за хората, които успяхте да излъжете и другаде. Успех.

Без почитание,

Георги Йорданов, някогашен регионален координатор.

Приемете това писмо, като молба за овакантяване и като последното, което ще направя като член на Политическа партия “Има Такъв Народ ". Не е за Вас, а за тези които не желая да бъдат потърпевши.

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

до Слави Трифонов ръководител на Политическа партия “Има Такъв Народ "

Г-н Трифонов,

С актуалното писмо Ви заявяваме, че напущаме Политическа партия “ Има подобен Народ “ и длъжностите си на общински координатори в област Монтана. Мотивите ни за това към този момент са ви известни. Те са в детайли разказани в писмото на регионалния координатор за Монтана – Георги Йорданов.

Никой от нас, няма желанието да се кандидатира в листи на други партии, нито пък да развива отсега нататък политическа активност. Онези от нас, които по някакви аргументи поставихте в листите си – отхвърляме присъединяване си и ще заявим това в РИК.

Може би по този начин, с сходни планове, отвратените от политиката ще стават от ден на ден, а смяната невъзможна. Искрено се надяваме, че това не е задачата ви.

Ако въпреки всичко Ви интересува какво се случва във вашата партия и имате предпочитание да измененията това което се случва – имаме какво да Ви разкажем.

Георги Никифоров, община Вършец

Емил Николов, община Бойчиновци

Валентин Георгиев, община Чипровци

Банко Банков, община Монтана

Димитър Иванов, община Дамяново
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР